Απίστευτο!!Με εντολή Μαξίμου "κούρεψαν"τα δάνεια Καλογρίτσα κατά 84%!!!.Χρωστούσε 119 εκατ. και του "Ψαλίδισαν" τα 100.!!!


Ποια τράπεζα διευκόλυνε τον Καλογρίτσα (Τοξότης) με haircut 84% ή 100 εκατ σε σύνολο 119 εκατ;
Του Άρη Σπίνου

Εδώ και ημέρες κυκλοφορεί μια φήμη ότι τράπεζα με εντολή Μαξίμου διευκόλυνε τον επιχειρηματία Καλογρίτσα της εταιρίας Τοξότη και του παρείχε ρύθμιση που περιλάμβανε haircut 84% που αντιστοιχεί σε 100 εκατ σε σύνολο δανειακής έκθεσης 119 εκατ ευρώ.
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι πρόκειται για διευκόλυνση άμεση, δηλαδή ο επιχειρηματίας έλαβε τέτοιας κλίμακας κούρεμα στις υποχρεώσεις του ή έμμεση διευκόλυνση;
Εάν μια τράπεζα πουλήσει ή τιτλοποιήσει ένα προβληματικό δάνειο το fund επαναδιαπραγματεύεται τους όρους και όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο τραπεζικό σύστημα εσχάτως επιχειρηματίες με αυτό τον τρόπο… διευκολύνονται για μειώσουν δραστικά τις δανειακές υποχρεώσεις.

Το edolio5  έθεσε ερώτημα στην τράπεζα και η οποία δήλωσε ότι… θα απαντήσει
Εάν η πληροφορία είναι ως έχει πρόκειται για σοβαρό οικονομικό σκάνδαλο καθώς πως μια τράπεζα άμεσα ή έμμεσα προτείνει haircut σε δανεισμό επιχειρηματία που είχε καταβάλλει τα ελάχιστα από εξασφαλίσεις.
Την ίδια ώρα που οι απλοί καταναλωτές πασχίζουν να μην χάσουν το σπίτι τους ή να μη υποστούν δικαστικές κυρώσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν αποτελεί ηθική πρόκληση – moral hazard το γεγονός ότι παρέχονται τέτοιες διευκολύνσεις.
Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας είχε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όπως φαίνεται έχει και με την ΝΔ και μάλιστα πιο δυνατούς!!