Το εμπορικό κέντρο στην Βουλγαρία Sofia Ring Mall και οι περιπέτειες του Γιάννη Κούστα! Η δολοφονία σε Club του «συμβολαιογράφου» Μάρτιν Μποζάνοφ, οι 10 μηνύσεις και η έρευνα της εισαγγελίας στην γειτονική χώρα που ζήτησε ως μάρτυρα τον εφοπλιστή.


Του ειδικού συνεργάτη

Οι περιπέτειες όταν είσαι δραστήριος και ανήσυχος ως επιχειρηματίας δεν τελειώνουν ποτέ. Μερικές φορές περιπλέκονται τόσο πολύ που χάνει τον λογαριασμό και ο πιο ευφυής.
Ο λόγος αυτή την φορά για τον εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, της Danaos Corporation, ο οποίος δραστηριοποιείται σε στεριά και θάλασσα, και αέρα έχοντας επενδύσει εδώ και μία δεκαετία σε ένα φιλόδοξο real estate project στη Βουλγαρία, μαζί με τον Βασίλη Φουρλή ( ΙΚΕΑ κλπ).

Πρόκειται για το Sofia Ring Mall, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της βουλγαρικής αγοράς, το οποίο βρίσκεται παραπλεύρως του IKEA Βουλγαρίας, το οποίο ο όμιλος Fourlis δημιούργησε το 2011.

Δεν είναι η μοναδική του δραστηριότητα στη Βουλγαρία, αφού «τρέχει» και άλλα δύο μεγάλα επενδυτικά έργα για την κατασκευή κτηρίων κατοικιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν των Βουλγαρικών ΜΜΕ, η εισαγγελία της Σόφιας ζήτησε να επικοινωνήσει μαζί του προκειμένου να προσαχθεί ως μάρτυρας σε έρευνα κατά του Μάρτιν Μποζάνοφ, ενός ανθρώπου μπλεγμένου σε διάφορα κυκλώματα, που φέρεται να είχε ισχυρές διασυνδέσεις σε υψηλό επίπεδο τόσο με πολιτικούς όσο και με το δικαστικό σώμα και ο οποίος βρέθηκε στα τέλη Ιανουαρίου δολοφονημένος σε private club.

Τι σχέση είχε ο συγκεκριμένος άνθρωπος με τον Γιάννη Κούστα;

Φαίνεται πως ο Μποζάνοφ δεν ήθελε με τίποτα να προχωρήσει ένα συγκεκριμένο project και, εκμεταλλευόμενος τις τότε διασυνδέσεις του, κοίταξε να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τον Έλληνα εφοπλιστή και την Danaos, που βρέθηκαν κάποια στιγμή να πρέπει να τα βγάλουν πέρα με συνολικά 11 μηνύσεις και έρευνες σε βάρος τους.



Ο Μαρτίν Μποζάνοφ «ο Συμβολαιογράφος», ήταν υπό εισαγγελικό έλεγχο για απάτες με ακίνητα, ξέπλυμα χρήματος και εξαναγκασμό και απειλές κατά δικαστών σε υποθέσεις για τις οποίες το θύμα είχε συμφέρον. Η έρευνα βρισκόταν στην τελική φάση, αλλά «ο Συμβολαιογράφος» δεν κατηγορήθηκε ποτέ αφού δολοφονήθηκε.


Εδώ και χρόνια, το όνομα του Μαρτίν Μποζάνοφ συνδέεται με στοιχεία για δεκάδες απάτες με ακίνητα, υπάρχουν επίσης καταγγελίες για απειλές που κατατέθηκαν επίσημα από δύο εν ενεργεία δικαστές.

«Ο συμβολαιογράφος» είχε στην κατοχή του ένα ακριβό ακίνητο στην Ελλάδα και αρκετά ακόμη στη χώρα μας, σύμφωνα με την έρευνα. Για να μην μπερδευόμαστε πάντως... ο Κούστας δεν έχει ποινική εμπλοκή με τις υπό διερεύνηση εκκρεμότητες του Μποζάνοφ.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !