Ο «λεβέντης» Αρβανιτίδης «μπουκιά και συχώριο» και η μεγάλη επιστροφή με τα Green Market! Το Colpo Grosso με τα «πλαστά» απορρυπαντικά από τα σούπερ μαρκετ «Αρβανιτίδης» και η αποζημίωση στην Ariel. Το παρασκευαστήριο στην Χαλκιδική και τα «μαϊμού» καλλυντικά και απορρυπαντικά που πούλαγε από τα ράφια στους ανυποψίαστους πελάτες.


Του ειδικού συνεργάτη

O Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση που υποχρεώνει τον πρώην ιδιοκτήτη αλυσίδας σούπερ μάρκετ, αν και έχει κλείσει, να πληρώσει 272.000 ευρώ στην Procter & Η Gamble Company που είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία καταναλωτικών αγαθών με έδρα το Σινσινάτι και στη θυγατρική εταιρεία της και αποκλειστική αντιπρόσωπο στην Ελλάδα των προϊόντων της.

Ειδικότερα, το 2013 από την Αστυνομία μετά από έφοδο σε δύο αποθήκες, στο Λάκκωμα Χαλκιδικής αποκάλυψε παρασκευαστήριο απομιμητικών προϊόντων, τα οποία διοχετεύονταν στο λιανικό εμπόριο ή προορίζοντο να τεθούν προς διάθεση στο καταναλωτικό κοινό, μέσω της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών ρούχων και καλλυντικών. Έτσι, κατασχέθηκαν 4.460 φιάλες απορρυπαντικών ρούχων, τα οποία ήταν προϊόντα μαϊμού, καθώς επίσης 22.000 φιαλίδια καλλυντικών (τζελ, αφροί, κ.λπ.).

Παράλληλα, στις δύο αποθήκες βρέθηκαν 3 μονάδες παραγωγής και εμφιάλωσης υγρών, 19 δεξαμενές (χωρητικότητας ενός τόνου η καθεμία) που περιείχαν πρώτες ύλες για την παρασκευή των απομιμητικών προϊόντων, κενές φιάλες, ένα ανυψωτικό μηχάνημα και δελτία αποστολής της αλυσίδας των σούπερ μάρκετ για ποσότητα 5.000 φιαλών απορρυπαντικών.


Στην συνέχεια τον Μάϊο 2013 συνελήφθη ο 52χρονος ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Χαρίλαος Αρβανιτίδης, οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης των αποθηκών και αποδόθηκαν σε βάρος του οι κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού, πλαστογραφία, κ.λπ.

Οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η σε βάρος τους απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, αλλά η αίτησή τους απορρίφθηκε.
Με τις κατηγορίες της παράβασης των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού και περί πλαστογραφίας παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη ο Χαρίλαος Αρβανιτίδης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» και αδελφός του προέδρου της ΠΑΕ Βέροια. Στις αποθήκες του σούπερ μάρκετ ιδιοκτησίας του Αρβανιτίδη βρέθηκαν απορρυπαντικά και καλλυντικά «μαϊμού», καθώς και παράνομο εμφιαλωτήριο!

Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στις αποθήκες της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, ανακάλυψαν μηχανολογικό εξοπλισμό με τον οποίο γινόταν η εμφιάλωση των προϊόντων τα οποία πωλούσαν τα υποκαταστήματά της. Ακόμη, κατέσχεσαν περισσότερες από 22.000 φιάλες καλλυντικών και 4.460 φιάλες απορρυπαντικών. Μόνο για τα απορρυπαντικά, τα διαφυγόντα κέρδη του ελληνικού δημοσίου υπολογίζονται σε 62.000 ευρώ! 

Να σημειώσουμε ότι ο Χαρίλαος Αρβανιτίδης, επανάκαμψε στο χώρο του λιανεμπορίου με νέα σούπερ μάρκετ που έχουν την ονομασία Green Market.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !