Τα «πέτσινα» πτυχία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου! Η αγορά των 2 «μαγαζιών» από την BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου, οι καταγγελίες των σπουδαστών, τα 200.000.000 ευρώ που άλλαξαν χέρια και το προεδρικό διάταγμα που έδωσε λύση λίγο πριν το deal και πηγαινοέρχεται στο ΣτΕ.


Του ειδικού συνεργάτη

Να είναι καλά η διαφήμιση στα ΜΜΕ και οι κουμπαριές! Ενώ γύρω από την πώληση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ από τον Ντίνο Ροδόπουλο στη BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου «στήθηκε ένας τρελός χορός» εκατομμύριων η επιχείρηση φαίνεται ότι προσέφερε «πέτσινα πτυχία» στους σπουδαστές της.

Έτσι οι απόφοιτοι του τμήματος Νοσηλευτικής έμειναν με το χαρτί στο χέρι όταν επιχείρησαν να διοριστούν στο Δημόσιο.

Το υπουργείο Παιδείας προς μεγάλη τους έκπληξη, παρόλο που το Κολλέγιο διαφήμιζε την «αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, βάσει των κείμενων διατάξεων, όπως αυτές ορίζονται από τον ισχύουσα νομοθεσία» αρνήθηκε να τους αναγνωρίσει τα πτυχία. Όλοι άκουγαν την διαφήμιση από το κράτος αλλά ούτε ένας δεν την σταμάτησε.

Οι απόφοιτοι βρίσκονται «στα κάγκελα» προσπαθώντας να βρουν το δίκαιο τους, ώστε να μην πάνε στον βρόντο τα χιλιάδες ευρώ που κατέβαλαν για δίδακτρα στη διάρκεια της τετραετούς φοίτησής τους, οι γονείς τους. Επειδή όμως τα λεφτά της αγοροπωλησίας είναι πολλά οι μηχανισμοί έτρεξαν να βοηθήσουν.

Όπως έμαθα έχει κατατεθεί ένα Προεδρικό Διάταγμα το οποίο πηγαινοέρχεται στο ΣτΕ, παρατείνοντας την αγωνία των ενδιαφερομένων.

Να σας θυμίσω ότι το Mητροπολιτικό Κολλέγιο και το ΙΕΚ Ακμή εξαγοράστηκε από την BC Partners τον Απρίλιο του 2023 τον μήνα που όλως συμπτωματικώς υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.

Το ποσό της εξαγοράς του 85% με 90% του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έγινε με μια συνολική αποτίμηση 200-250 εκατ. ευρώ.

Καθοριστικό ρόλο για να κλείσει η συμφωνία διαδραμάτισε η KAΠΠΑ Χρηματιστηριακή του Σπύρου Μπέλλου, η οποία λειτούργησε ως επενδυτικός σύμβουλος στην πλευρά Ροδόπουλου και η αμοιβή όπως έμαθα για τον Μπέλο ήταν 10.000.000 ευρώ.

Σύμβουλοι για την BC Partners ήταν οι Deloitte και Karatzas & Partners.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !