Το κρυφό ταξίδι της Παπαδοπούλου την προηγούμενη Δευτέρα στο Φανάρι και τα «ξεκαθαρίσματα»! Τα δολάρια της ομογένειας και οι χρυσές χορηγίες που περνάνε πέριξ του Μαξίμου αλλά δεν μπαίνουν μέσα. «Μαύρο πανί» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος! Η εντολή στην Αλεξάνδρα για να τον «φάει» και η βοήθεια που ζήτησε από τον Βαρθολομαίο για να ξεπεράσει το σκόπελο που λέγεται Father Alex Καρλούτσος.


Του ειδικού συνεργάτη

Σήμερα θα σας αποκαλύψω τον πόλεμο που υπάρχει μεταξύ του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και του Μεγάρου Μαξίμου. Πριν λίγες μέρες η ασκούσα ουσιαστικά καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου επισκέφτηκε τον Βαρθολομαίο στο φανάρι και τον ενημέρωσε προκειμένου να τον έχει σύμμαχο της για το «φάγωμα» που ετοιμάζει στον «έχων» τα θρησκευτικά σκήπτρα της ορθοδοξίας στην Αμερική.

Η υφυπουργός μετέβη στο Φανάρι τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, με κύριο βέβαια σκοπό να ετοιμάσει την συνάντηση Ερντογάν Μητσοτάκη που θα γίνει τις επόμενες μέρες εν Αθήναι αλλά παράλληλα ενημέρωσε και για την πρόθεση της κυβερνήσεως  ότι τα περιθώρια ανοχής για τον Ελπιδοφόρο τελειώνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η πίεση που μπορεί να ασκήσει η κυβέρνηση είναι δια μέσου των χρηματοδοτήσεων που λαμβάνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής από το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και από την ομογένεια 

Να σημειώσουμε ότι η υφυπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου υπηρέτησε ως πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και ως εκ τούτου γνωρίζει τα Lobbies στις ΗΠΑ. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Ελπιδοφόρος δεν είναι «εύκολο τυρί» που τρώγεται. Οι λόγοι είναι πολλοί και θα τους εξηγήσουμε σε ένα επόμενο ρεπορτάζ. Προς το παρόν να ξέρετε ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τουλάχιστον 10 Έλληνες ολιγάρχες που τις καλλιεργεί στην Ελλάδα ο άνθρωπος του που λέγεται Καρλούτσος μετά του γιου του.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !