Όπου Γιώργος και «μάλαμα»! Ο π. δικαστής που θέλει να σώσει την Ελλάδα και οι «βαλίτσες» που μοιραζόταν με την σύζυγο του. Το «παραδικαστικό Ν2», τα 50.000.000 δραχμές και η δράση του ζευγαριού που θυμούνται και οι τοίχοι στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου.


Του ειδικού συνεργάτη

Την Παρασκευή το πρωί πέρασα μια βόλτα από τον Άρειο Πάγο για να δω φίλους και γνωστούς! Ένας φίλος μες' τα πολλά μου θύμισε και τον νέο ρόλο που έχει ένας π. συνάδελφος του που σήμερα παριστάνει το θεσμικό λαρύγγι για τους θεοσεβούμενους ψηφοφόρους! Ποτέ δεν είναι αργά για να θυμόμαστε το παρελθόν όταν οι δηλώσεις στο παρόν από «στιγματισμένους» π. δικαστικούς, τις προκαλούν. Είναι διάχυτη η φήμη ενός πρώην προέδρου εφετών που πέρασε και από την Θεσσαλονίκη για τις «αρπαχτές» που έκανε με τα της συζύγου του (δικαστής και αυτή) σε δυστυχισμένους που θεωρούσαν ότι η δικαιοσύνη ήταν το καταφύγιο τους. Οι τοίχοι στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου όταν περνάς ψιθυρίζουν τα ονόματα τους και τα καμώματα τους. Οι δικαστικές τους αποφάσεις είχαν τιμολόγιο.

Ένας κύριος με διεύθυνση όνομα και τηλέφωνο είχε καταγγείλει δημόσια ότι η εφέτης - σύζυγος το 1997 του είχε ζητήσει 50.000.000 δραχμές, προκειμένου να δικάσει υπέρ του.

Παράλληλα, αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι το όνομα της κυρίας Εφέτη αναφέρεται και στις συνομιλίες που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που είχε συσταθεί για το λεγόμενο «Παραδικαστικό 2».

Ειδικότερα, από τον Οκτώβριο του 2009 άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας υπόθεσης που ονομάστηκε «παραδικαστικό κύκλωμα 2» ή αλλιώς η «μαφία των ακινήτων». Για την ιστορία να πούμε ότι η υπόθεση αυτή ολοκληρώθηκε δικαστικά πριν από λίγες εβδομάδες και αθωώθηκαν άπαντες ενώ πρωτόδικα αρκετοί εξ αυτών είχαν δικαστεί ακόμη και σε 12 χρόνια κάθειρξη. Μια αθώωση που προκάλεσε αίσθηση στον νομικό κόσμο της χώρας.

Ήταν η περίοδος που ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του κυκλώματος, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές και να αποκαλύψει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι περισσότερες από 92.000 ώρες συνομιλιών που καταγράφηκαν από τις Αρχές κατέδειξαν τις δραστηριότητες της οργάνωσης.

Αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά τις συνομιλίες που είχαν οι δύο φερόμενοι σύμφωνα με την δικογραφία ως εγκέφαλοι του κυκλώματος, θα διαπιστώσει ότι σε κάποιο σημείο τόσο ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος όσο και ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης αναφέρονται στην συγκεκριμένη εφέτη.

Ειδικότερα, στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, ο Γιοσάκης και ένας πρώην συνεργάτης του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που υπηρετούσε η συγκεκριμένη.\

Κατηγορούμενος ήταν ένας ιερέας ο οποίος είχε επιχειρήσει να πουλήσει στη Λαμία μια εικόνα ανεκτίμητης αξίας που είχε κλέψει από εκκλησία της Μυκόνου.

Σύμφωνα με τις συνομιλίες που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, στις 13 Φεβρουαρίου 2010 ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος επικοινωνεί με μια γνωστή του κατηγορούμενου ιερέα και της ζητεί να γράψει τη σύνθεση της έδρας που θα τον δικάσει.

Μεταξύ των τριών ονομάτων που της δίνει είναι και αυτό της κυρίας π. Εφέτη η οποία θα ήταν και η πρόεδρος της έδρας. Μάλιστα, της ζητεί να μεταφέρει στον κατηγορούμενο ότι και τα τρία πρόσωπα είναι «συγγενείς» και είναι «εντάξει». Στις ίδιες συνομιλίες προκύπτει ότι η π. εφέτης μιλούσε πολύ συχνά με τον σύζυγο της και έφτιαχναν συνθέσεις δικαστηρίων. Φανταστείτε τι γινόταν όταν βρισκόντουσαν από κοντά.

Τα χρόνια περάσαν και ο π. δικαστής αποφάσισε να σώσει την Ελλάδα από άλλη θέση αλλά δυστυχώς για αυτόν τα αποτυπώματα στο παρελθόν έχουν μείνει ανεξίτηλα.

ΠΑΤΑ ΕΔΩ για να λαμβάνεις όλες τις νέες αναρτήσεις του ΕΔΩΛΙΟ5 !