Άρχισε τα κλάματα το δίδυμο των νέων «Κοσκωτάδων» Μπάκου και Καϋμενάκη εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν! «Να μπορούμε να παίρνουμε εγγυητικές επιστολές για τα έργα και από ασφαλιστικές εταιρείες» ζητάει από την κυβέρνηση ο άνθρωπος τους (Αλέξανδρος Εξάρχου) στην Intrakat.


edolio5 team 

Αργά ή γρήγορα, από την ώρα που δεν πήραν κοψοχρονιά όπως ήθελαν την Αττική Οδό τα προβλήματα ρευστότητας θα γινόντουσαν ορατά. Το δίδυμο των νέων «Κοσκωτάδων» Μπάκου και Καϋμενάκη άφησε με σαφή τρόπο να εννοηθεί από τον άνθρωπο τους, τον Αλέξανδρο Εξάρχου, που τον έχουν να τρέχει την Intrakat πως αν οι τράπεζες τους κλείσουν τις κάνουλες δεν θα έχουν να καταθέσουν εγγυητικές επιστολές για τα ανεκτέλεστα έργα που έχουν αναλάβει. 

Μιλώντας στο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών ITC 2023, ο Εξάρχου το είπε ξεκάθαρα χωρίς όμως να αναφερθεί στην εταιρεία του... αλλά το κατάλαβαν άπαντες.

«Ένα δεύτερο θέμα, που επηρεάζει την επιτυχία των έργων και θέτει σε κίνδυνο την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι το ζήτημα των εγγυητικών επιστολών. Λόγω του τεράστιου ανεκτέλεστου, οι ελληνικές τράπεζες έχουν φτάσει στα όριά τους ως προς την έκδοση εγγυητικών επιστολών, εξαιτίας και του αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία τους». Με λίγα λόγια η Intrakat θέλει οι τράπεζες να μπαίνουν εγγυητές χωρίς να υπάρχουν λεφτά στους λογαριασμούς από τους εργολάβους. Κάπως περίεργα τα έχουν στο μυαλό τους οι νέοι Κοσκωτάδες Μπάκος και Καϋμενάκης.

Δε στάθηκε όμως μόνο στις επισημάνσεις, ο Εξάρχου αλλά πρότεινε να επιτραπεί με νομοθετική ρύθμιση η έκδοση εγγυητικών επιστολών για το σύνολο των έργων και από ασφαλιστικές εταιρείες!!!

Η Intrakat είναι φανερό ότι υπολόγιζε τα παραμύθια που την είχαν ταΐσει στο Μαξίμου ότι θα αναλάβει την εκμετάλλευση της Αττικής Οδού και κατέθεσε προσφορά - παρωδία με ένα δισεκατομμύριο ευρώ λιγότερο από τον πλειοδότη που ήταν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 στην σκέψη των 2 εφοπλιστών είναι πλέον και η αποεπένδυση από τα 2 περιφεριακά κανάλια που έχουν πάρει (Action 24 - Attica Tv)  αφού κάθε μήνα χάνουν και εκεί ένα τσουβάλι λεφτά. Τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει όμως και οι ρήτρες που έχουν τους έχουν δέσει τα χέρια. Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το edolio5 έχει σταματήσει κάθε σκέψη για αγορά οποιουδήποτε σάιτ ή εφημερίδας που ήδη οι ίδιοι διέδιδαν ότι θα αγοράσουν.