Εξιλαστήριο θύμα για το ολοκαύτωμα στην Ελλάδα ο απαξιωμένος και από τις καθαρίστριες του υπουργείο Μηταράκης! Κουμάντο συνεχίζει να κάνει ο Λευτέρης Οικονόμου, ο «φαλακρός του Μαξίμου» και ο π. αρχηγός της ΕΛΑΣ Καραμαλάκης.


edolio5 team

Μόνο για ανόητους και για όσους δεν γνωρίζουν αφορά η «παραίτηση» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη. Την ώρα που καίγεται όλη η Ελλάδα έπρεπε να βρεθεί ένα εξιλαστήριο θύμα. 

Εξ άλλου όπως έχει αναφέρει το edolio5 ο Μηταράκης ήταν ένας ανύπαρκτος και απαξιωμένος υπουργός με περιθωριακό ρόλο και χωρίς κανείς να τον υπολογίζει! Κουμάντο στο υπουργείο κάνει ο Λευτέρης Οικονόμου, λίγο πριν φύγει ως διοικητής για το Άγιο Όρος όπως έχει αποκαλύψει το edolio5, ο «φαλακρός του Μαξίμου» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, π. αρχηγός της ΕΛΑΣ, Καραμανλάκης. 

Η θητεία του κ. Μηταράκη διήρκησε 30 μέρες. Μέσα σε αυτές τις τέσσερις εβδομάδες κατάφερε να «φάει» δύο «άκυρα» από το Μαξίμου και στο τρίτο να αποχωρήσει για «προσωπικούς λόγους».

Οι δύο πρώτες κίτρινες κάρτες ήρθαν στις 13 Ιουλίου, με συνοπτικές διαδικασίες, από το Μαξίμου. Ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε εκείνη τη μέρα την πρόθεσή του να ενσωματώσει το προσωπικό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία, καταργώντας ουσιαστικά το Σώμα που θα ήταν υπεύθυνο για τα πανεπιστήμια της χώρας. Την ίδια μέρα, ο κ. Μηταράκης πρότεινε τη σύσταση έφιππης ομάδας στην ΕΛ.ΑΣ.

Το Μέγαρο Μαξίμου έβαλε τέλος και στις δύο ιδέες μέσα σε λίγες ώρες. «Δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία», απάντησε την ίδια μέρα η κυβέρνηση. «Θα λειτουργεί επικουρικά». Όσον αφορά στην έφιππη αστυνομία, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απαντήσει δημόσια στον υπουργό του: «Τα άλογα θα μείνουν στον στάβλο για λίγο ακόμα, αλλά είναι ένα ενδιαφέρον θέμα, το οποίο θα έλεγα ότι προσφέρεται πιο πολύ για συζήτηση σε καλοκαιρινή παραλία. Δεν είναι τόσο ουσιαστικό… Με τη ζέστη αυτή, αντί για έφιππη αστυνομία σκέφτηκα να ζητήσω καμήλες από τους φίλους μου στη Σαουδική Αραβία».

Εν τέλει, όμως, το τελειωτικό χτύπημα , με τυπικό χαρακτήρα δόθηκε στις 28 Ιουλίου με αφορμή τις πυρκαγιές και πως δήθεν ο Μηταράκης είχε πάει διακοπές.