Το VIP Τσίρκο Μεντράνο! Ευτελισμός και παράσταση κλόουν στην Εθνική αντιπροσωπία. Ο τριτοτέταρτος κομπάρσος «παπαγαλάκιας», η «ξεχασιάρα» χωρίς σουτιέν, ο «γόης μπάρμαν» και οι «νύφες» που παίρνουν σειρά στο νυφοπάζαρο του χωριού.


Της Νικολέτας Καρρά

Μου προκαλεί ντροπή όλη αυτή η πολιτική σάρα και η μάρα που πήγε στη Βουλή για να ορκιστεί στο Ευαγγέλιο.

Μιλάμε για πρόσωπα που επί εποχής  Καραμανλή, Αβέρωφ, Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη η θέση τους θα ήταν απέναντι στην Πλατεία Συντάγματος και θα μάζευαν κέρματα από τους περαστικούς αφού θα τους θεωρούσαν μέλη θυάσου κλόουν.

Από τι να ξεκινήσουμε; Από τον Σπύρο Μπίμπιλα που ήρθε με πουκάμισο με παπαγαλάκια και γοριλάκια; Τον κομπάρσο τέταρτων ρόλων που μάθαμε σε μια νύχτα από την υπόθεση Λιγνάδη.

Από τον σύντροφο της Ζωής, Διαμαντή που έσκασε μύτη με γιλέκο και σηκωμένα μανίκια λες και ήταν μπάρμαν στο Green Park στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 

Από την Τζώρτζια Κεφαλά που ξέχασε (;) να βάλει σουτιέν και άνοιγμα στο στήθος που έφτανε τον αφαλό;

Για τις κυρίες που φόρεσαν τα κολλητά κόκκινα και λευκά φορέματα επιδεικνύοντας τα κάλλη τους λες και βρίσκονται στο νυφοπάζαρο του χωριού που περιμένουν τα παλικάρια με το άλογο για να έρθει να διαλέξει.

Ακόμα και τα πάλαι ποτέ ταγάρια του ΣΥΡΙΖΑ κάποια στιγμή έβγαλαν τα αμπέχονα και έβαλαν ταγιέρ. Η απαξίωση της εικόνας των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων προκαλεί θλίψη στους πολίτες αλλά και την έγερση της αυτοκριτικής τους για το ποιους θέλουν στον Ναό της Δημοκρατίας.