Οι 3 «σωματοφύλακες» του Σημίτη που έπιασαν στασίδι στα καλύτερα υπουργεία! Όλα τα ονόματα της «παρέας» των 6 που ψηφίστηκαν «δαγκωτά» από τους νεοδημοκράτες - λωτοφάγους.



edolio5 team

Αναμφίβολα από τη νέα κυβέρνηση τις εντυπώσεις κλέβει ο δικηγόρος και πρώην υπουργός του Κώστα Σημίτη, Γ. Φλωρίδης, ο οποίος εξαργυρώνει πολιτικά την αγόγγυστη επικοινωνιακή στήριξη που παρείχε στον πρωθυπουργό προεκλογικά αφού περιφερόταν από κανάλι σε κανάλι με εντολή φυσικά της Νέας Δημοκρατίας! Έτσι, ο πρώτος εκλεγμένος νομάρχης Κιλκίς και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της περιοχής του θα είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης.

Μόνο απαρατήρητη δεν περνά η επιστροφή του θύματος του Predator, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε υπουργικό θώκο υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη. 

Αναβαθμισμένο είναι και το έτερο θύμα του επιτελικού παρά - κράτους με εκσυγχρονιστικές αναφορές, Γιώργος Γεραπετρίτης που θα ζεσταίνει την καρέκλα του υπουργού Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο μέχρι πρότινος ψηφιακός εκσυγχρονιστής και νέος -πλέον- υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, είναι κι αυτός εκ ΠΑΣΟΚ ορμώμενος.

Από εκεί και πέρα, ο εξίσου ΠΑΣΟΚογενής, Θοδωρής Λιβάνιος, θα είναι τα μάτια και τα αυτιά του Κυρ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Εσωτερικών/

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται τόσο ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Πάνος Τσακλόγλου, ο οποίος ανέλαβε εκ νέου τα καθήκοντα του υφυπουργού Εργασίας, όσο και η Λίνα Μενδώνη, η οποία αναμένεται να συνεχίσει στον δρόμο των πολιτικών «επιτυχιών» για το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού.