Η «αόρατη στρατηγός»! Αυτή είναι η γυναίκα της «Ελληνικής Λύσης» που «γκρέμισε» τα κάστρα της Ν.Δ. σε 10 νομούς της Μακεδονίας. «Κρίθηκε εκ του αποτελέσματος και πήρε άριστα» είπε στο edolio5 στενός συνεργάτης του Κυριάκου Βελόπουλου.

edolio5 team

Η ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων κυρίως στην Μακεδονία και από τον ποιο δύσπιστο παρατηρητή, καταγράφει τα εντυπωσιακά ποσοστά που πήρε η «Ελληνική Λύση» σε 10 νομούς της Μακεδονίας, όπου αποτελούσαν απόρθητα κάστρα της Νέας Δημοκρατίας, με κυρίαρχο την Θεσσαλονίκη όπου στην Α' εκλογική περιφέρεια πήρε ποσοστό 8,35% ενώ στην Β' εκλογική περιφέρεια κατέγραψε 7,93% εκλέγοντας βουλευτές και στις 2 περιοχές.

Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή και στον νομό Δράμας όπου το εκλογικό κοντέρ έγραψε 6,90% ενώ στον Έβρο 8,72% και στην Ημαθία 7,82%. Εντυπωσιακά ήταν και τα ποσοστά στον νομό Κιλκίς με 6,92% στον νομό Πέλλας με 7,10% στην Πιερία 7,56% στις Σέρρες 6,96% ενώ στην Χαλκιδική 6,79%. Είναι προφανές ότι αυτά τα εντυπωσιακά εκλογικά ποσοστά δεν «γεννήθηκαν» ξαφνικά αλλά προέκυψαν από μια συστηματική και οργανωμένη δουλειά από δεκάδες ανθρώπους.

Σήμερα σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, γύρω από το κόμμα της Ελληνικής Λύσης θα σας παρουσιάσουμε την "αόρατη στρατηγό" που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία αυτή.

Είναι η ίδια γυναίκα που πήρε στην «πλάτη» της τον οργανωτικό σχεδιασμό της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος «Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος» και είχε οριστεί και ως επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφίων.

Η πλήρης εξουσιοδότηση που είχε και έχει από τον Κυριάκο Βελόπουλο της έδωσε ελευθερία κινήσεων που τελικά αποδείχτηκαν άκρως θετικές για την εκλογική εξέλιξη του κόμματος και την αύξηση των βουλευτικών εδρών κατά 6.

Ο λόγος για την κ. Δήμητρα Κρητικού που αποτελεί την πιο στενή συνεργάτιδα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, εδώ και 15 χρόνια. Από τα πρώτα βήματα στην πολιτική που έκανε ο Βελόπουλος η κ. Κρητικού υπήρξε ο άνθρωπος που μέρα με την μέρα κέρδισε την εμπιστοσύνη του και ουσιαστικά πλέον αποτελεί το "αόρατο" κουμάντο στα οργανωτικά του κόμματος. Όσοι την γνωρίζουν από κοντά μιλούν για ένα ηθικό άτομο που αν αντιληφθεί ότι ο συνομιλητής της δεν έχει ως "ιδεολογία" την πειθαρχία, την τιμιότητα και την εργατικότητα και φυσικά εκτίμηση στο πρόσωπο του Βελόπουλου. δύσκολα θα την ξαναδεί! "Μιλάει με ελάχιστους ανθρώπους από τα κομματικά στελέχη, για να μην επηρεάζεται από προσωπικούς συναισθηματισμούς" λέει στο edolio5 άνθρωπος που την γνωρίζει πολύ καλά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από 15 χρόνια ως η πιο στενή και έμπιστη συνεργάτιδα στον Κυριάκο Βελόπουλο του μιλάει ακόμα στον πληθυντικό. "Τον σέβεται και τον εκτιμά σαν αδερφό της" μας τονίζει άνθρωπος που γνωρίζει εκ των έσω όσα συμβαίνουν στο κόμμα. Στην απορία μας γιατί έχει τόσο μεγάλη εξουσία  η απάντηση του συνομιλητή μας ήταν άμεση: "Μην ξεγιελιέστε. Ο Βελόπουλος δίνει ολοκληρωτική αρμοδιότητα σε έναν συνεργάτη του, αλλά μετά με την ίδια ευκολία, κρίνοντας από το αποτέλεσμα, τον "αποκεφαλίζει" χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η Δήμητρα Κρητικού κρίθηκε εκ του αποτελέσματος και πήρε άριστα. Έπαιξε το κεφάλι της κορώνα γράμματα".

Να σημειώσουμε ότι όπως μάθαμε, λίγοι γνωρίζουν ότι η Κρητικού δεν παίρνει μισθό από το κόμμα αφού είναι καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, με σοβαρή ακαδημαϊκή μόρφωση και λαμβάνει το μισθό της από το δημόσιο. Έχει 2 μεταπτυχιακά και έχει γράψει περρισότερα από 10 βιβλία.

Στο πρόσφατο συνέδριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη, και ήταν το πρώτο από την ίδρυση της «Ελληνικής Λύσης - Κυριάκος Βελόπουλος» η κ. Δήμητρα Κρητικού εκλέχτηκε αντιπρόεδρος με συντριπτική πλειοψηφία, ύστερα από μυστική ψηφοφορία, μεταξύ 406 συνέδρων όπου έλαβε 99%.

Οι 406 σύνεδροι ψήφισαν για 1η φορά για την θέση αντιπροέδρου του κόμματος που αποτελεί πλέον θεσμική και καταστατική λειτουργία που θεμελιώθηκε από το ανώτατο συλλογικό όργανο της Ελληνικής Λύσης. 

Η απίστευτη αποδοχή της εξηγεί και τους λόγους που δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα. Σύμφωνα με το νέο καταστατικό οι αρμοδιότητες της αντιπροέδρου πέρα της αναπλήρωσης του προέδρου όταν και όπου πρέπει, είναι ιδιαίτερα σημαντικές.