Οδηγείται σε φιάσκο η δικογραφία - «έκθεση ιδεών» για την σύλληψη των 2 αδελφών Λάλα που εμπλέκονται στις δολοφονίες Καραϊβάζ και Κοντογιώργη! Ο ανακριτής αρνείται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης (λόγο έλλειψης στοιχείων) για 3 πρόσωπα που ζητάει η ΕΛΑΣ προκειμένου να κάνει πιο φανταχτερή την υπόθεση.


Του Άρη Σπίνου 

Πληροφορίες δήθεν από ένα τηλεφώνημα περιγράφονται στην δικογραφία που χρησιμοποιεί για αυτοπροβολή του στην προεκλογική περίοδο ο Θεοδωρικάκος και αφορά την δολοφονία Καραϊβάζ και Κοντογιώργη. «Χοντρές ζημιές...». Αυτή την φράση, μεταξύ άλλων, χρησιμοποίησε ένας άγνωστος τον Αύγουστο του 2021, όταν έδωσε πληροφορίες στους αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, θέλοντας να περιγράψει την δράση δυο προσώπων που περιλαμβάνονται στην δικογραφία την οποία υπέβαλαν οι αρχές ασφαλείας στην Εισαγγελία και αφορούσαν τις δολοφονίες του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη, του αποκαλούμενου «Dirty Harry». Αυτή η πληροφορία είναι σχεδόν το σύνολο της δικογραφίας βάση της οποίας εκδόθηκαν τα 2 εντάλματα 

Συγκεκριμένα η πληροφορία αφορούσε τον 40χρονο με τα αρχικά Ι.Λ. (πρόκειται για τον Ιωάννη Λάλα που έχει συλληφθεί μαζί με τον αδελφό του Στράτο για την υπόθεση Καραϊβάζ) και του 54χρονου με τα αρχικά Γ.Β. Αυτά τα δυο πρόσωπα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται αστυνομικοί της Ασφάλειας, ήθελαν να βγάλουν από την μέση τον 46χρονο πυγμάχο ως μια πράξη αντεκδίκησης για την δολοφονία του «θείου» του Μιχάλη Καπίρη, του αποκαλούμενου «Κεφάλα» έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση. Αιτία για την συγκεκριμένη δολοφονία ήταν μια οικονομική διαφορά που είχαν οι δυο πρώην συνέταιροι και συνεργάτες στην «προστασία» καταστημάτων της Νέας Ιωνίας, των Πατησίων, της Κυψέλης και του Γαλατσίου.

Στο μεταξύ, τα δυο αδέλφια φέρονται να αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή ενόψει της απολογίας τους το πρωί της Τετάρτης. Δικηγόροι με γνώση της δικογραφίας είπαν στο edolio5 ότι «έρχεται μέγα φιάσκο γύρω από την υπόθεση αυτή. Η δικογραφία αναφέρει ονόματα ως εμπλεκόμενα στην δολοφονία Καραϊβάζ αλλά ο ανακριτής δεν εκδίδει εντάλματα αφού δεν έχει προσκομιστεί κανένα στοιχείο σε βάρος τους».