Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης με εντολή ΝΔ! Εκτροχιάζεται επικίνδυνα η πόλωση στο πολιτικό σύστημα. Αυτεπάγγελτη δίωξη από την εισαγγελέα Αγγελική Τριανταφύλλου για "διέγερση βίας πολιτών κατά δικαστικών λειτουργών" από τις δηλώσεις Πολάκη. Στημένο σκηνικό ή εκτός ελέγχου ο π. υπουργός ;


edolio5 team

«Φωτιά» έβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ζητώντας να μπεί τέλος στο «βαθύ κράτος» βάζοντας στο στόχαστρο μέλη του δικαστικού σώματος, της διοίκησης της ΑΑΔΕ, τραπεζικά στελέχη, αλλά και συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος σε θέματα Διαφάνειας και Διοικητικής Δράσης, μάλιστα παρέθεσε ονόματα και φωτογραφικό υλικό, στους «13 δικαστές που δίκασαν τον Νίκο Παππά», αναφερόμενος στους ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή, προκαλώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις μεταξύ των οποίων αυτές της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Επιπρόσθετα, στις ίδιες αναρτήσεις υπάρχουν αναφορές και σε δικαστικούς λειτουργούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Με αφορμή αυτές τις αναρτήσεις ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα και συγκεκριμένα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.




«Ο κ. Τσίπρας συμμορφούμενος προς τις υποδείξεις Μπλίνκεν έκανε αυτό που θα έκανε και ο κύριος Μητσοτάκης» εκτιμά η Ελληνική Λύση

Μία άλλη διάσταση της υπόθεσης Πολάκη δίνει η Ελληνική Λύση κάνοντας λόγο για υπόγεια συμφωνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τρικομμματική κυβέρνηση.
«Η υπόθεση Πολάκη ο οποίος υπερασπίστηκε αυτά που ο κ. Τσίπρας υπερασπιζόταν πριν 2-3 χρόνια για κρατική ΔΕΗ και κρατικοποίηση τραπεζών αποδεικνύει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η επίσκεψη Μπλίνκεν συνδεδεμένη με τη συνεκμετάλλευση και τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη οδηγούν μαθηματικά στην τρικομματική κυβέρνηση που τόσο καιρό επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος», σημειώνει η Ελληνική Λύση.
«Ο κ. Τσίπρας συμμορφούμενος προς τις υποδείξεις Μπλίνκεν έκανε αυτό που θα έκανε και ο κύριος Μητσοτάκης», αναφέρει το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.