Ο "καυτός φάκελος" με ονόματα και διευθύνσεις για την μαφία στην ΕΛΑΣ! Τα ραντεβού αστυνομικών με λαθρεμπόρους τσιγάρων ο "εκλεκτός" του υποκόσμου για διοικητής ασφαλείας και η γυναίκα (π. αξιωματικός) που κάνει κουμάντο στο γραφείο του υπουργού.


Του Άρη Σπίνου

Από τις 23 Ιανουαρίου με σχετικό ρεπορτάζ σας είχαμε ενημερώσει για τις ανώνυμες καταγγελίες που έχουν σταλεί στο edolio5 αναφορικά με τον βίο και την πολιτεία αξιωματικών της ΕΛΑΣ! Φυσικά αυτοί οι "φάκελοι" είχαν σκοπό την επιρροή στις κρίσεις που έγιναν πριν λίγες μέρες. Δεν μπήκαμε πότε σε αυτά τα παιχνίδια και για αυτό δεν δημοσιεύσαμε το παραμικρό. Τώρα όμως που οι κρίσεις έγιναν έχουμε και λέμε. Το e-mail είχε τίτλο.  «Η διαχρονική διαπλοκή επίορκων αξιωματικών με τα κυκλώματα διαφθοράς» και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σχεδιαγράμματα με φωτογραφίες ενστόλων και βέλη που περιγράφουν τις μεταξύ τους διασυνδέσεις, υπό τον τίτλο «Greek Mafia».

«Εθεάθη προσφάτως στα νότια προάστια σε ραντεβού με γνωστό λαθρέμπορο τσιγάρων» αναφέρεται δίπλα στο όνομα αρχιφύλακα. «Το παρόν κύκλωμα συνεχώς προτείνει το όνομά του για τη θέση του διοικητή Ασφαλείας προκειμένου να ελέγχει τα πάντα, ευτυχώς όμως αποκρούεται επιτυχώς έως σήμερα», αναφέρεται δίπλα στο όνομα ανώτερου αξιωματικού. Αντίστοιχα, κάτω από τη φωτογραφία μιας πρώην αξιωματικού, η οποία παραμένει ενεργή στο περιβάλλον του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπάρχει η σημείωση: «Τοποθετήσεις αξιωματικών σε νευραλγικές υπηρεσίες».

Ως «αρχηγός όλων των κυκλωμάτων» γίνεται προσπάθεια να περιγραφεί κορυφαίος αξιωματικός του σώματος, ο οποίος μεταπήδησε πριν από μερικούς μήνες σε πολιτική θέση του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι συντάκτες της έκθεσης επικαλούνται τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τον απότακτο αστυνομικό Σπύρο Παπαχρήστου, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ταβέρνα στα Μεσόγεια την άνοιξη του 2018. Σε γραπτές επικοινωνίες τους (προέκυψαν από την άρση απορρήτου στο τηλέφωνο του δολοφονηθέντος) ο αξιωματικός εμφανίζεται πρόθυμος να ικανοποιήσει αιτήματα του Παπαχρήστου, ο οποίος πάντως την ίδια εκείνη περίοδο διατηρούσε άριστη επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ταυτόχρονα συγγενικές και κοινωνικές σχέσεις με ισχυρούς επιχειρηματίες, μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και την Εκκλησία.

Κεντρικός ρόλος στο «δίκτυο» διαφθοράς αποδίδεται δευτερευόντως σε στελέχη που τα προηγούμενα χρόνια συνέδεσαν το όνομά τους με την υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) δίχως πάντως να παρατίθενται συγκεκριμένα στοιχεία.