Το παραδικαστικό ζει και βασιλεύει! Οι δικαστές της έδρας για την υπόθεση της Folli Follie κατήγγειλαν "υπόγειες διαδρομές" για την παραγραφή των κακουργημάτων. Η σιωπή του πρωθυπουργού και του υπουργού δικαιοσύνης αλλά και η διαβεβαίωση του πατριάρχη της οικογένειας των υπόδικων Κουτσολιούτσων σε φίλους του. "Την γλιτώσαμε αδέρφια".


Του Άρη Σπίνου

Τέτοιος δικαστικός περίγελος δεν έχει ξαναγίνει! Δεν ξέρω τι κινήσεις πρέπει να κάνουν στο Μέγαρο Μάξιμου και τo υπουργείο Δικαιοσύνης (αν φυσικά τους ενδιαφέρει η κατακρεουργημένη αξιοπρέπεια της δικαιοσύνης) για να ξεκινήσει και πάλι η δίκη των κατηγορουμένων στην Folli Follie, αλλά είναι πραγματικά ντροπή για το Ελληνικό κράτος ένας επιχειρηματίας που ευθύνεται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων 50 ετών να συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει κράτος και δικαιοσύνη.

Η αλαζονεία και η έπαρση πρέπει να παταχθούν αμέσως.

Εκτός εάν δεν είναι αλαζονεία και έπαρση και είναι η απόλυτη αλήθεια.


Οι βασικοί κατηγορούμενοι, που είναι ο ιδρυτής του ομίλου Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους γιατί είχε λήξει το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης.


Η δίκη, ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου του 2022, αλλά, μετά από συνεχείς διακοπές και ματαιώσεις, πήρε τελικά αναβολή για τον Ιούνιο του 2023.

Από τους 13 κατηγορούμενους που παραπέμφθηκαν σε δίκη, οι οποίοι είναι κυρίως στελέχη της εταιρείας, οι δέκα βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες.


Στην ογκωδέστατη δικογραφία καταγράφονται κατηγορίες όπως «χειραγώγηση μετοχής», «παραποιημένοι οικονομικοί ισολογισμοί», «πλαστογραφία», «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», με φερόμενους ως επικεφαλής τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Αυτή ακριβώς η τελευταία κατηγορία, της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση», αναδεικνύεται ως βασική αιτία που βάλτωσε η εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι δικαστές ανακοίνωσαν δημόσια την “αναγκαστική αναβολή” της δίκης, ένα χρόνο μετά την έναρξη της, διατυπώνοντας από έδρας ένα διπλό κατηγορώ. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει! Ο πατριάρχης της οικογένειας Κουτσολιούτσων όπως μάθαμε στην φιλική παρέα που βρέθηκε πριν λίγες μέρες όταν τον ρώτησαν πως πάει η υπόθεση απάντησε γεμάτος χαμόγελο: "Την γλιτώσαμε αδέρφια".