(Ν1) Η 2σελιδη κατάθεση της στην εισαγγελία! "Βαθύ λαρύγγι" η 45χρονη αστυνομική υποδιευθύντρια "Βαγγελίτσα" της ΕΥΠ που "έλυνε και έδενε" με τις παρακολουθήσεις. Η συνάντηση με άνθρωπο του Τσίπρα για να κάνει "συμφωνία". Από την "αγκαλιά" του Ραχωβίτσα "κολλητή" των διοικητών. Η σχέση της με τον "αμαρτωλό" αστυνομικό και η απόπειρα δολοφονίας.


Του Άρη Σπίνου

«Εγώ είχα ζητήσει μόνο την ταυτοποίηση του αριθμού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη όπως κι άλλων ατόμων, χωρίς να απαιτείται ειδική άδεια από τον Διοικητή της ΕΥΠ ή τον Εισαγγελέα. Η υπογραφή μου, για αυτόν τον λόγο, στο έγγραφο άρσης απορρήτου του κ. Ανδρουλάκη ήταν συμπληρωματική».


Αυτό φέρεται να είναι κατ’ ουσίαν το περιεχόμενο δισέλιδης αναφοράς στις 16 Δεκεμβρίου 2022, προς την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, της Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Ευαγγελίας Γεωργακοπούλου που θεωρείται το πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση των υποκλοπών όπως έχουμε αποκαλύψει γι αυτήν στο edolio5.


Η 45χρονη Αξιωματικός με προϋπηρεσία σε κρίσιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και πολυετή παρουσία στην ΕΥΠ από την περίοδο του Αντώνη Σαμαρά μέχρι προσφάτως με μικρό διάλειμμα επί ΣΥΡΙΖΑ όπως λένε κάποιοι, δηλαδή από το 2012 έως το 2022 φαίνεται να έδωσε – έπειτα από μια μακρά περίοδο σιωπής και αποφυγής να παρουσιασθεί ενώπιον των ανακριτικών Αρχών με επίκληση «προβλημάτων υγείας» – τις πρώτες εξηγήσεις της για το θέμα των υποκλοπών- παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και ιδιωτών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η 45χρονη έμπειρη Αξιωματικός φέρεται ότι έχει προχωρήσει σε κατάθεση και στους Δικαστικούς Λειτουργούς που ερευνούν την υπόθεση των υποκλοπών-παρακολουθήσεων τόσο από το σύστημα νόμιμων τηλεφωνικών επισυνδέσεων της ΕΥΠ, όσο και με το παράνομο λογισμικό Predator. Με την ίδια να φαίνεται να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Η 45χρονη Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. (με τον βαθμό της Αστυνομικής Υποδιευθύντριας) με θητεία σε νευραλγικές υπηρεσίες, όπως η Δίωξη Ναρκωτικών, αλλά και στην αντιμετώπιση βίας των χούλιγκαν, είχε συμμετάσχει σε μυστικές έρευνες της ΕΥΠ και επί ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη υπηρεσίας των Μυστικών Υπηρεσιών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Θυμίζουμε ότι διετέλεσε και υπασπίστρια του Ραχωβίτσα (επί παντοδυναμίας του στην Δίωξη Ναρκωτικών) ο οποίος μετά την αποστρατεία του ανέλαβε επικεφαλής της υπηρεσίας της αμερικανικής πρεσβείας για την δίωξη ναρκωτικών.


Τα σημαντικά ερωτήματα για τον ρόλο της είχαν διατυπωθεί μετά τον εντοπισμό της υπογραφής της στο έγγραφο-αίτημα για την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επίσης, σύμφωνα με καταθέσεις κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας για το σύνολο της υπόθεσης των υποκλοπών πιθανόν είχε συμμετάσχει ή γνώριζε για τις μεθοδεύσεις παρακολούθησης δεκάδων πολιτικών, στρατιωτικών, υπηρεσιακών παραγόντων και ιδιωτών με το σύστημα Predator από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή.

Τα ερωτήματα αυτά πολλαπλασιάστηκαν ύστερα από καταθέσεις κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας ότι επανήλθε επί ΝΔ στην ΕΥΠ ύστερα από τη μεσολάβηση Αστυνομικού που ήταν φρουρός επιχειρηματία, στον οποίο αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην υπόθεση των υποκλοπών μέσω Predator. Ο ίδιος αστυνομικός όπως λέει η πιάτσα είχε "ενεργό ρόλο" σε απόπειρα δολοφονίας.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες επί κυβερνήσεως Σαμαρά πήγε ΕΥΠ και συγκεκριμένα στο 10ο τμήμα της τότε Γ΄ Διεύθυνσης (σήμερα ΔΕΑ-β) και ήταν υπεύθυνη του γραφείου επιχειρήσεων. Όπως λένε τα βρήκε και με τον κατηγορούμενο για σοβαρό αδίκημα  Ρουμπάτη επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά μετά από λίγο εξαφανίστηκε από την Κατεχάκη... Κάποιοι λένε ότι επέστρεψε στην ΕΛ.ΑΣ. και κάποιοι άλλοι λένε ότι δούλευε υπό κάλυψη και αφανώς για το μαγαζάκι υποκλοπών-παρακολουθήσεων που είχε μετατραπεί επί ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ του Ρουμπάτη. Επίσης φημολογείται ότι επανεφανίσθη κανονικά στο κτήριο της Κατεχάκη τον Αύγουστο του 2019 επί Κοντολέοντα προκειμένου να αναλάβει Διευθύντρια της Διεύθυνσης... ΄Συνέβησαν διάφορα για τα οποία έχουμε αναφερθεί εδώ στο ιστολόγιό μας και τελικά ανέλαβε ως Υποδιευθύντρια ενώ η ίδια διαλαλούσε ότι επανήλθε ως Διευθύντρια. 

Λένε ότι για 2-3 μήνες γυρόφερνε στον 12ο λέγοντας θα γίνω Διευθύντρια! Μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται ότι εθεάθη ακόμη και στο Ντουμπάι παρέα με τον Ρουμπάτη με εντολές Κοντολέοντα. Όπως λένε οι πηγές μας ο Κοντολέοντας είχε άρρηκτες σχέσεις με τον Ρουμπάτη και προφανώς η έμπιστη Αστυνομικός πήγε εκεί σε συνάντηση για συγκεκριμένη δουλειά υπηρεσιακή ή ιδιωτική και για τους δύο πρώην Διοικητές της ΕΥΠ. Την πρώτη περίοδο επί Σαμαρά ήταν προσιτή και έδειχνε γνώστης του αντικειμένου των εξακριβώσεων έξω. 

Την επόμενη που επανήλθε στο προσκήνιο τον Αύγουστο του 2019, κάποιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να εξηγήσουν μια απαράδεκτη συμπεριφορά που παρουσίασε, υβρίζοντας σκαιότατα και λοιδορώντας το προσωπικό της Υπηρεσίας λες και ήταν σε χαμαιτυπείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η παντοδυναμία της Βαγγελίτσας πήρε σάρκα και οστά επί Γ. Δημητριάδη. Τώρα όπως μας είπαν που γύρω της το σύστημα προστασίας καταρρέει, ζήτησε και κατάφερε να κάνει ραντεβού με άνθρωπο του Τσίπρα και με άγνωστο αντάλλαγμα εξασφάλισε την ποινική της ασυλία και την μη αναφορά της από το ΣΥΡΙΖΑ.