Ο "αόρατος" Γρηγόρης Δημητριάδης έχει πάλι τον πρώτο λόγο! Οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ πριν τις εκλογές και οι επίλεκτοι για τους "κοριούς" της ΔΙΔΑΠ και της αντιτρομοκρατικής. Παραγκωνισμένος ο υφυπουργός Οικονόμου από το Μαξίμου που μέχρι εχθές "έλυνε και έδενε" επειδή ενημέρωσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι το παρακολουθεί η ΕΥΠ.


Του Άρη Σπίνου

Όλα δείχνουν πως φέτος, οι επιλογές των αξιωματικών που θα στελεχώσουν τις θέσεις κλειδιά του σώματος δεν θα γίνουν στον όγδοο όροφο της Κατεχάκη, από τον Υφυπουργό Οικονόμου δηλαδή που μέχρι πρόσφατα είχε τον απόλυτο έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ., αλλά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε συνεργασία με τον αόρατο ανιψιό Γρηγόρη Δημητριάδη. Το Μαξίμου χρεώνει στον Οικονόμου την πληροφόρηση που έδωσε στον γνωστό εφοπλιστή ότι είναι υπό παρακολούθηση υπό την ΕΥΠ.

Δύο θέσεις που δείχνουν πως έχουν κλειδώσει ως προς τα πρόσωπα που θα τις διοικήσουν από τις κρίσεις και μετά, και μάλιστα με απόφαση του Γρηγοριάδη, είναι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και η ΔΙΔΑΠ, ο «κοριός» δηλαδή της Αστυνομίας. Και αυτό γιατί οι δύο αυτές ειδικές υπηρεσίες, είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες με ανοίκειες πρακτικές και έχουν συγκεντρώσει πάνω τους την αμφισβήτηση και σε πολλές περιπτώσεις τις υποψίες των ίδιων των αστυνομικών για την λειτουργία τους, που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν άδικό.

Αν και υπήρχε έντονη φημολογία πως οι κρίσεις για το 2023 θα ξεκινούσαν στις 21 Ιανουαρίου, η ημερομηνία φαίνεται να είναι η 28η του μήνα, αφού …παραδοσιακά οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. ξεκινούν Σάββατο!