Το έγγραφο της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας που "τραυματίζει" την αξιοπιστία της εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου! Ζητάει να μάθει ποιοι και γιατί τέθηκαν υπό παρακολούθηση από τις 4 λίστες του Documento.


edolio5 team

Αίτημα προς την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με το οποίο ζητεί άμεση απάντηση σχετικά με τις αναφερόμενες σε δημοσιεύματα παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και κρατικών αξιωματούχων από την ΕΥΠ, έχει αποστείλει εδώ και αρκετές ημέρες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το αίτημα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει όλα τα ονόματα των προσώπων που σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ με εισαγγελικές διατάξεις. Δηλαδή ο νυν υπουργός Εργασίας και πρώην Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αµυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαµπος Λαλούσης, αλλά και όλοι οι άλλοι που ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο διευθυντής του edolio5 Άρης Σπίνος.

Η κίνηση προφανώς μπορεί να λύσει το γόρδιο δεσμό και να δώσει απάντηση σε ένα ερώτημα κρίσιμο που ταλανίζει την πολιτική ζωή του τόπου: Αν κορυφαίοι πολιτικοί αλλά κυρίως θεσμικοί παράγοντες της εθνικής ασφάλειας της χώρας είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση με έγκριση μάλιστα της αρμόδιας εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου. Το αίτημα έχει τεθεί εδώ και μέρες και εκτιμάται (τουλάχιστον θα είναι απροσδόκητο) πως δε χωρεί επίκληση απορρήτου σε εισαγγελικό ερώτημα. Μια απάντηση δε που θα κρίνει εντέλει πολλά για την δικαστική έκβαση της υπόθεσης.