Κακουργηματικές διώξεις στα μέλη του ΔΣ του συλλόγου ανιάτων! "Χορός εκατομμυρίων" από τις αγοροπωλησίες της αμύθητης περιουσία με τα 824 ακίνητα. Το πόρισμα που τους "καίει" και μια δικογραφία που "ψάχνει" ανακριτή εδώ και 1 χρόνο.


edolio5 team

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι παρότι η Εισαγγελία άσκησε κακουργηματικές διώξεις για το αδίκημα της απιστίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση, εντούτοις από τις 8.2.2021 μέχρι και σήμερα η ογκώδης δικογραφία φέρεται να μην έχει ανατεθεί σε ανακριτή! 

Η ιστορία «ξεπουλήματος» της περιουσίας του Ασύλου Ανιάτων με τα 824 ακίνητα ξεκίνησε το 2019. Με το υπ’ αριθμ. 1390/15-2-2019 εμπιστευτικό έγγραφό της, η Επιτροπή Εποπτείας των Φιλανθρωπικών Σωματείων – Ιδρυμάτων του Δήμου Αθηναίων αιτήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων σχετικά με τη λειτουργία της διοίκησης του σωματείου μετά από καταγγελία της Λιλίκας Βασιλάκου, πρώην μέλους του ΔΣ και έως τον Δεκέμβριο του 2010 αντινομάρχη Κοινωνικής Πολιτικής. Από την εισαγγελική Αρχή ορίστηκε ως πραγματογνώμονας ο Στέφανος Κιουλάφας, ορκωτός ελεγκτής-λογιστής, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο και σύνταξη σχετικού πορίσματος σε σχέση με τα οικονομικά του Ασύλου Ανιάτων από το 2015 και εντεύθεν.

 Στο πολυσέλιδο πόρισμα, ο ορκωτός ελεγκτής, καταγράφονται στοιχεία τα οποία, πραγματικά, «καίνε» τη διοίκηση του Ασύλου. 

Είναι ενδεικτικό ότι βάσει του πορίσματος την περίοδο 2015-2019 η διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων πούλησε συνολικά 12 ακίνητα, τα περισσότερα σε τιμή κάτω από την αντικειμενική αξία! Είναι ενδεικτικό και συνάμα σκανδαλώδες ότι οι επικεφαλής του σωματείου προτίμησαν με αδιαφανείς και fast track διαδικασίες να εκποιήσουν «φιλέτα» σε εξευτελιστικές τιμές παρά το γεγονός ότι είχαν υψηλότερες προσφορές τις οποίες αγνόησαν επιδεικτικά, προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες! 

Ο πραγματογνώμονας αποφαίνεται ότι με αυτόν τον τρόπο η περιουσία του σωματείου ζημιώθηκε τουλάχιστον κατά 3,4 εκατομμύρια ευρώ! Τις πλέον κραυγαλέες περιπτώσεις αποτελούν η πώληση ενός ακινήτου 9000 τ.μ. επί της οδού Λυκούργου αλλά και ένα ξενοδοχείο στην Πλάκα στην οδό Κυδαθηναίων.

Η πλέον πασιφανής περίπτωση ξεπουλήματος της περιουσίας του σωματείου αφορά την πώληση κτιρίου γραφείων και καταστημάτων 7.061 τ.μ. στη συμβολή των οδών Λυκούργου 18 και Σωκράτους 34 στην Ομόνοια. Η διοίκηση του σωματείου επέλεξε να παραχωρήσει το ακίνητο-φιλέτο σε μια νεοσύστατη ΙΚΕ με εταιρικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ με την επωνυμία «ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΙΚΕ» έναντι 5.200.000 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή είχε στα χέρια της άλλη προσφορά αξίας 6.500.000 ευρώ! 

Η πώληση πραγματοποιήθηκε με έγκριση του ΔΣ στις 29 Αυγούστου 2018, ενώ στον υποψήφιο αγοραστή, ο οποίος προσέφερε 1.300.000 ευρώ περισσότερα, η απάντηση που δόθηκε μέσω email που φέρει την υπογραφή της Διονυσίας Κατσαούνια, υπεύθυνης πρωτοκόλλου, αναφέρει ότι είχε «ήδη συμφωνηθεί η μεταβίβαση σε τρίτο»! 

Το edolio5 προσπάθησε να επικοινώνησει με την πρόεδρο του Συλλόγου Ανιάτων κ. Ηλιαδή προκειμένου να καταγράψουμε την άποψη της αλλά το τηλεφώνημα μας δεν "επέστρεψε" ποτέ. Είναι αυτονόητο ότι θα φιλοξενήσουμε τις απόψεις των αναφερομένων στο ρεπορτάζ και φυσικά το edolio5 σέβεται το τεκμήριο της Αθωότητας.