Θα ακουστούν από το Βήμα της Βουλής! Κυκλοφορούν στην πιάτσα "ηχητικά αποσπάσματα" με συνομιλίες πανίσχυρου εφοπλιστή (που στηρίζει την κυβέρνηση) και υπουργό. "Μαζέψτε το νούμερο αυτό γιατί δεν θα βρείτε ούτε την ψήφο σας". Η απάντηση. "Τα έχουμε πει ρε. Μέχρι το βράδυ των εκλογών. Το πρωί δεν θα ξημερώσει αρχηγός"


Του Άρη Σπίνου

Ο σημερινός καφές στην πλατεία που συχνάζουν οι απατεώνες όλου του κόσμου σήμερα είχε πολύ ενδιαφέρον!

Ο συνομιλητής μας είχε ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Προσπαθούσα να καταλάβω το γιατί και η απάντηση ήρθε από ένα μικρό ηχητικό απόσπασμα 4' που μου έβαλε και άκουσα από το κινητό του τηλέφωνο. Φόρεσα την ψειρούλα για να μην ακούν οι κουτσομπόληδες των διπλανών τραπεζιών και ειλικρινά δεν πίστευα στα αυτιά μου. Πασίγνωστος εφοπλιστής, πιο πασίγνωστος δεν γίνεται, συνομιλούσε με πρωτοκλασάτο υπουργό. "Μαζέψτε το νούμερο αυτό γιατί δεν θα βρείτε ούτε την ψήφο σας". Η απάντηση ήταν αφοπλιστική "Τα έχουμε πει ρε. Μέχρι το βράδυ των εκλογών. Το πρωί δεν θα ξημερώσει αρχηγός". Από την συνομιλία προκύπτει, χωρίς να λένε το όνομα του, ότι το "θάψιμο" είναι για τον Μητσοτάκη. Να κάνουμε τόσο λάθος ; Δεν νομίζω! Είπαν και άλλα ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Οι φωνές ήταν ξεκάθαρο σε ποιους ανήκαν. Όπως μου είπε ο συνομιλητής μου υπάρχουν πάρα πολλά ηχητικά με κύριο πρωταγωνιστή αυτών, τον εφοπλιστή.  Είναι προφανές ότι έρχεται πόλεμος μέχρι εσχάτων αφού είναι επίσης προφανές ότι οι "ενδιαφερόμενοι" έχουν ενημερωθεί για το γεγονός της παρακολούθησης τους.


Το ρεπορτάζ συνεχίζεται αφού έχουμε σκοπό να πιούμε και άλλους καφέδες με τον άνθρωπο που του πηγαίνουν τα ράσα καλύτερα από το κουστούμι που φόραγε παλαιότερα.