Γκρεμίζει την Συμμορία του Μαξίμου ο Μαρινάκης! Τον εκβιάζουν επί 3 χρόνια με την δικογραφία του Noor1 για να τον έχουν του χεριού τους. Ο "μολυσμένος ιός blogspot.edolio5.com" που έστειλαν στον Θόδωρο Καρυπίδη και η 24ωρη παρακολούθηση των εκδοτών Γιάννη Κουρτάκη και Τάσου Καραμήτσου που συνομιλούσαν με τον γνωστό εφοπλιστή.


Του Άρη Σπίνου

Άντε σήμερα να λύσουμε την απορία που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την επίθεση των τελευταίων εβδομάδων από το συγκρότημα των ΜΜΕ του γνωστού εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη σε βάρος του Γρηγόρη Δημητριάδη αφήνοντας προς το παρόν έξω από το κάδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το σύστημα παρακολούθησης Predator σε συνδυασμό με τις «επίσημες παρακολουθήσεις» που γίνονταν από την ΕΥΠ με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας είχαν επεκταθεί σε όλο το πολιτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Σήμερα ωστόσο μετά από σχετικό δημοσίευμα (εφημερίδα Μακελειό) είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι πραγματικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρος Καρυπίδης βρίσκεται στη λίστα παρακολουθήσεων μέσω του βρώμικου λογισμικού καταγραφής. Φυσικά στόχος δεν ήταν ο Καρυπίδης αλλά ο συνομιλητής του Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο γνωστός εφοπλιστής γνωρίζοντας ότι βρίσκεται σε κλοιό παρακολούθησης χρησιμοποιούσε "σκοτεινά τηλέφωνα" που άνηκαν σε άλλα πρόσωπα προκειμένου να μην μπορούν να εντοπίσουν το προσωπικό του νούμερο. 

Όπως έχει ήδη γράψει το edolio5, το σύστημα Predator ήταν συμπληρωματικό σε μία μεθοδολογία παρακολουθήσεων που ξεκινούσε από το πρωθυπουργικό γραφείο και την ΕΥΠ. Στα πλαίσια αυτών των σχεδιασμών, διάφορα πρόσωπα, εν πρώτοις άσχετα με το βασικό σχέδιο παρακολούθησης, μολύνονταν με το λογισμικό για να συλλεγούν κρίσιμες πληροφορίες.

Δηλαδή, φίλοι πολιτικών προσώπων, συνεργάτες πολιτικών αλλά και επιχειρηματιών, παγιδεύονταν με το Predator προκειμένου να παρακολουθεί στην ουσία ο πολιτικός ή επιχειρηματικός παράγοντας. Ως βασικός ιός μόλυνσης από τους χειριστές του predator ήταν ο αναγραμματισμός της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας που αντί για edolio5.blogspot.com έστελναν SMS με blogspot.edolio5.com. Το ίδιο έκαναν και στο τηλέφωνο του Θόδωρου Καρυπίδη.

. Ο Καρυπίδης όπως και ο εκδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά, Γιάννης Κουρτάκης, αλλά και ένας ακόμη εκδότης,  ο Τάσος Καραμήτσος εκδότης του "Πρώτο Θέμα"  ήταν σε συνεχή επαφή και σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που ήταν ο πραγματικός στόχος. Έτσι, το λογισμικό αποφάσισαν να φυτευτεί στον Καρυπίδη και στους 2 προαναφερόμενους προκειμένου να καταγράφονται οι κινήσεις και οι συνομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι πληροφορίες του edolio5για παρακολούθηση του παράγοντας του Άρη επιβεβαιώνονται και από τον ίδιο τον Θεόδωρο Καρυπίδη καθώς βρέθηκε στο κινητό του λινκ που παρέπεμπε στον αναγραμματισμό της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας. Τις επόμενες ώρες οι αποκαλύψεις θα είναι καταιγιστικές και πρωτοσέλιδες. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θεωρεί ότι πίσω από την παρακολούθηση του βρισκόταν ο Γ. Δημητριάδης. Τις επόμενες μέρες θα δούμε εάν στο κάδρο των ευθυνών μπει και το αφεντικό του Μεγάρου Μαξίμου.