Η Ελλάδα που ζηλεύει την Μπανανία! Ο πασίγνωστος εφοπλιστής καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη πριν λίγες μέρες και η δικογραφία που "ήταν επί έδρας" και ερευνάται από εισαγγελικό λειτουργό ύστερα από μήνυση για το εάν έλειπαν κρίσιμα έγγραφα. Τα 2 ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τον Ισίδωρο Ντογιάκο για την τιμή της δικαιοσύνης!


edolio5 team

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε μετά από 19,5 χρόνια καθυστέρηση η δίκη σε πρώτο βαθμό του γνωστού εφοπλιστή Ι.Β. όπου καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη με αναστολή για υπεξαίρεση αρκετών εκατ. ευρώ από το ταμείο της εταιρείας που είχε με τον συνέταιρο του. Την μήνυση είχε υποβάλει ο συνέταιρος του. Με πολλαπλά ρεπορτάζ σας έχουμε ενημερώσει για την υπόθεση αυτή με ονόματα και διευθύνσεις. Σας έχουμε όμως ενημερώσει και για μια άλλη παράλληλη υπόθεση που αφορά μήνυση σχετικά με την απόπειρα εξαφάνισης της δικογραφίας αυτής. Η μήνυση αυτή στηρίχτηκε σε δημοσιεύματα του edolio5 που προέκυψαν από πληροφορίες σχετικές. Στην προανάκριση που διεξήχθη κατέθεσε ο Άρης Σπίνος.  

Την ίδια ώρα που γίνονταν η εισαγγελική έρευνα για την απόπειρα εξαφάνισης της δικογραφίας η δίκη αυτή που αφορούσε η δικογραφία συνεχίζονταν κανονικά (!) που ήδη είχε ξεκινήσει από τις 22/7. . Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 τα όσα κατέθεσε ο Άρης Σπίνος κινητοποίησαν την εισαγγελία εφετών η οποία ανέθεσε στην εισαγγελέα εφετών Καλλιόπη Βαρδάκη να ερευνήσει τον ρόλο του δικηγόρου Αθηνών Δ.Λ. αλλά και υπαλλήλων του εφετείου που έπαιξαν ρόλο, σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν από ανώνυμο συνομιλητή στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Η κ. Βαρδάκη, αδερφή του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη που εκλέγεται στο Ηράκλειο, ανήκει στις λειτουργούς της δικαιοσύνης που δεν "μασάνε" από παρεμβάσεις, με έντιμη και καθαρή πορεία στο δικαστικό σώμα και όλα δείχνουν ότι η υπόθεση αυτή θα αποκαλύψει την δράση ενός παραδικαστικού κυκλώματος. Η εισαγγελέας Βαρδάκη είναι μητέρα 2 παιδιών. Η κόρη της Παναγιώτα Αντωνάκου είναι δικηγόρος ενώ το άλλο της παιδί είναι φιλόλογος. 

Πριν προαχθεί ως εισαγγελέας εφετών στην Αθήνα είχε χειριστεί πολύ σοβαρές υποθέσεις στον Πειραιά ως αντιεισαγγελέας. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι η εισαγγελική έρευνα βρισκόταν "σε καλά χέρια" εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει άκρα του τάφου σιωπή ως προς αυτή την υπόθεση. Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό αλλά άκρως σημαντικό. Πως είναι δυνατόν να εκδικαστεί η υπόθεση στο εφετείο και να εκκρεμεί η διερεύνηση για το εάν λείπουν έγγραφα από την δικογραφία αλλά και το ποιοι είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της παραδικαστικής λειτουργίας; Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Άρης Σπίνος ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρας και στην πειθαρχική έρευνα και παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε πως θα γίνει αυτό από την αρμόδια δικαστική λειτουργό που την διεξάγει ουδέποτε συνέβη μέχρι σήμερα.