Οργιάζουν οι φήμες για "πείραγμα" της δικογραφίας με άνωθεν εντολές! Οι 18 του "λευκού κολάρου" που έχουν ταυτοποιηθεί ως "πελάτες" της 12χρονης αλλά δεν αγγίζει κανένας. Ο ιερέας, ο αντιπεριφερειάρχης, οι 2 ηθοποιοί, ο δικηγόρος και οι άλλοι της "παρέας των κτήνων".


Του Άρη Σπίνου

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος της 37χρονης μητέρας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό εξέδωσε η ανακρίτρια - με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα - που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή της στη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του παιδιού. Φυσικά περιμένουμε να δούμε τα στοιχεία αυτά γιατί ήδη οργιάζουν οι φήμες για παρεμβάσεις στην δικογραφία που βρίσκεται σε προανακριτικό στάδιο με άνωθεν εντολές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ - μαζί με τρία από τα παιδιά της-, όπου εξετάζεται από αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων για την εμπλοκή της στην υπόθεση. Κατόπιν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική μαστροπεία και η ανακρίτρια αναμένεται να προσωποποιήσει σε βάρος της και άλλες κακουργηματικές κατηγορίες.

Παράλληλα, στη φυλακή οδηγούνται οι δύο κατηγορούμενοι, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 33ης τακτικής ανακρίτριας που ουσιαστικά διατήρησαν το δικαίωμα της σιωπής αφού δεν γνωρίζουν το τι θα αποκαλυφθεί μέχρι το τέλος.

Στη σύντομη διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε στην προσπάθεια διορισμού δικηγόρου για τους δύο κατηγορούμενους, Ηλία Μίχο και Γιάννη Σοφιανίδη και οι δύο φέρονται να ομολόγησαν μόνο τη «συνεύρεσή τους» με το παιδί. Ο Μίχος αρνήθηκε να αναφερθεί σε όλες τις άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ ο δεύτερος φέρεται να μην αποδέχεται την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων που του αποδίδεται, όπως και στον καταστηματάρχη, από την Τρίτη μετά τη συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά το πέρας της απολογητικής διαδικασίας, ομόφωνα έκριναν πως οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

Νωρίτερα, ο Βασίλης Χρονόπουλος ορίστηκε συνήγορος των δύο προφυλακισθέντων.

Μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε: «Προφυλακίστηκαν μόλις προ ολίγου με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι. Εγώ προσωπικά παρόλο που το πρωί δήλωσα και ενώπιον της ανακρίτριας ότι δεν επιθυμώ να αναλάβω - επειδή κανένας δικηγόρος από τον κατάλογο αυτεπάγγελτων δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπόθεση αυτή - υποχρεώθηκα από την ανακρίτρια να αναλάβω εγώ.

Μιας και ήξερα την υπόθεση και έπρεπε να γίνει η ανάκριση σήμερα ήταν απαιτούμενη η παράσταση δικηγόρου. Όσον αφορά στις κατηγορίες ο 53χρονος αποδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη, το ίδιο και ο δεύτερος κατηγορούμενος. Ως προς τις λοιπές κατηγορίες και οι δύο αρνούνται και ειδικά ο πρώτος κατηγορούμενος τήρησε το δικαίωμα του για τη σιωπή μέχρι να συμπληρωθεί η ανακριτική δικογραφία, η οποία έχει πολύ δρόμο ακόμη για να μπορέσει να βγει να πει αυτά που πρέπει να πει να αποδειχτεί η αλήθεια"

Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας της 12χρονης ορίστηκε ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας.