"Καταπέλτης" η πρόταση του εισαγγελέα Παναγιώτη Παρασκευαϊδη στο δικαστικό συμβούλιο που ζητά την παραπομπή για κακούργημα του μητροπολίτη Ελενουπόλεως! Τα 800.000 ευρώ που έκαναν φτερά και η εκκλησιαστική περιουσία της Μητρόπολης Ζάμπιας.


edolio5 team

Τον δρόμο για το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δείχνει η εισαγγελική πρόταση-κόλαφος του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τις ημέρες και τα έργα του «ακοίμητου φρουρού» του Παναγίου Τάφου, μητροπολίτη Ελενουπόλεως, και στενού συνεργάτη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ΄, Ιωακείμ, κατά κόσμον Κωνσταντίνου Κοντοβά.



Στην πολυσέλιδη πρόταση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο που θα έχει τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή όχι στο ακροατήριο του Βολιώτη κληρικού, , καταγράφονται λεπτομέρειες της απάτης ξεπουλήματος της εκκλησιαστικής περιουσίας της Μητρόπολης Ζάμπιας που φέρεται να στήθηκε από τον κατηγορούμενο, με αποτέλεσμα εκείνος να γίνει πλουσιότερος κατά 880.000 δολάρια!

Η πραγματικά απίστευτη ιστορία στην οποία συμμετέχουν ακόμη και καθαρίστριες που «βαπτίστηκαν» γραμματείς της Ορθόδοξης Μητρόπολης Ζάμπιας, προκειμένου να γίνουν οι παράνομες πωλήσεις ακινήτων από τον μητροπολίτη Ελενουπόλεως, απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη εδώ και μερικά χρόνια έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο διάδοχος του κ. Ιωακείμ στη Μητρόπολη Ζάμπιας, Ιωάννης, κατά κόσμον Ιωάννης Τσαφταρίδης. Η συγκεκριμένη μηνυτήρια αναφορά βασίζεται στα αποτελέσματα οικονομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε κατ’ εντολήν του κ. Ιωάννη με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του και αποκάλυψε σκανδαλώδεις πωλήσεις δύο ακινήτων-φιλέτων της Μητρόπολης έναντι 880.000 δολαρίων, τα οποία κατέληξαν στους προσωπικούς λογαριασμούς του κ. Ιωακείμ! Μετά την υποβολή της μήνυσης και την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε, ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, με την υπόθεση να βρίσκεται (από τον Μάρτιο του 2019) στα χέρια του 14ου ανακριτή Αθηνών. Πρόσφατα, με πρόταση που κατέθεσε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την παραπομπή του «ακοίμητου φρουρού του Παναγίου Τάφου» για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα. 

Είναι προφανές ότι το edolio5 θα φιλοξενήσει την άποψη των αναφερομένων στο ρεπορτάζ και σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας.