Μία συγκάλυψη χωρίς προηγούμενο και τα 4 ερωτήματα! Η ανακοίνωση του Allou Fun Park και η "αλήθεια" που λένε χωρίς να το θέλουν. Ο χώρος του ατυχήματος "σφραγίστηκε" με καθυστέρηση 24 ωρών! Η παρέμβαση της ιδιωτικής εταιρείας και ο πραγματογνώμονας που τα βρήκε όλα μέλι - γάλα!


Του Άρη Σπίνου

Άθελα της η εταιρεία του Allou Fun Park εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με το ατύχημα πoυ σημειώθηκε πριν από μερικά 24άωρα και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερις νέοι άνθρωποι, δύο εξ αυτών πάρα πολύ σοβαρά.

Σε αυτή, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως το πάρκο «ουδέποτε παραβίασε τη σφράγιση του χώρου του ατυχήματος» αλλά η ίδια παραδέχεται ότι η "σφράγιση" έγινε πολλές ώρες αργότερα και εν τω μεταξύ είχε πάει ιδιωτική εταιρεία για επισκευές! Και ο πρωτοετής φοιτητής της νομικής γνωρίζει ότι ο χώρος ενός ατυχήματος "σφραγίζεται" ως σκηνή του εγκλήματος από το πρωτο δευτερόλεπτο με αστυνομική φύλαξη μέχρι να ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας και να διατάξει ειδικές διαδικασίες.

"Το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου, η πιστοποιημένη εταιρεία ελέγχου της ορθής λειτουργίας των παιγνίων εξέτασε μόνο τη λειτουργικότητα του άνω παιγνίου, δεν έχει τη δυνατότητα και την αρμοδιότητα να κάνει επισκευές ή επεμβάσεις επί των παιγνίων.

Ακολούθως, τις μεσημεριανές ώρες της ίδιας ημέρας εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για σφράγιση του χώρου. Οι τηλεοπτικές δηλώσεις του τεχνικού συμβούλου του τραυματισθέντος –εκτός του γεγονότος ότι παραβιάζουν το απόρρητο της προανάκρισης– δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα." Ποιος πιστεύει την ανακοίνωση αυτή ; Γιατί δεν σφραγίστηκε ο χώρος από το πρώτο λεπτό ; Ποιος διαβεβαιώνει τι έκανε η ιδιωτική εταιρεία που πληρώθηκε από το Allou Fun Park ; Έχει ευθύνες η αστυνομία που δεν φύλαξε τον χώρο ώστε να μην παρέμβει κανένας ;