Το επίσημο "άδειασμα" Βορίδη στον Γεωργιάδη για την "εξυπηρέτηση" του Τούρκου Γιασάμ Αγιαβέφε. Η απάντηση στον Βελόπουλο από τον Υπουργό Εσωτερικών τα ξεκαθαρίζει όλα! Τα εντάλματα σύλληψης, η έκθεση της ΕΥΠ και τα εκατομμύρια που μοιράστηκαν για το "χατήρι" που έγινε.


edolio5 team

Νίπτει τας χείρας του ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης για την σκανδαλώδη πολιτικογράφηση του Τούρκου, που είδε το φως της δημοσιότητας και "δίνει" με σφραγίδες και υπογραφές τον Άδωνι Γεωργιάδη ως εμπνευστή και εισηγητή της πολιτικογράφησης του Γιασάμ Αγιαβέφε. 

Με επίσημα έγγραφα πλέον γίνεται γνωστό ύστερα από την ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 6394/12-07-2022 σχετικά με το θέμα «Πολιτογράφηση Τούρκου υμνητή του ψευδοκράτους της Κύπρου ως “Έλληνα” από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εσωτερικών» και την απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο, η "διαδρομή"
που ακολούθησαν στην κυβέρνηση για να κάνουν Έλληνα έναν Τούρκο επειδή χάρισε μερικά εκατομμύρια δεξία και αριστερά προκειμένου ουσιαστικά να "αγοράσει" αυτό που ήθελε. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, που φέρεται να προώθησε την πολιτογράφηση του Αγιαβέφε (την οποία υπέγραψε ως αρμόδιος υπουργός ο Μάκης Βορίδης) υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος Τούρκος “έχει κάνει και συνεχίζει επενδύσεις εκατομμυρίων” και “βάσει της έκθεσης της ΕΥΠ που είναι απόρρητη” αλλά αυτός επικαλείται, οι κατηγορίες “και όλα τα εναντίον του δημοσιεύματα είναι προϊόν προπαγάνδας του Ερντογάν”. Ο λόγος που αναφέρεται άλλωστε και στο ΦΕΚ, για να δικαιολογήσει την τιμητική πολιτογράφηση του η κυβέρνηση, είναι ότι με τις δωρεές του συνέβαλε στο να μην καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και με τις επενδύσεις του στηρίζει την ελληνική οικονομία.









Αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τα δημοσιεύματα, ισχυρίστηκε ότι ο Αγιαβεφε δεν είχε κανένα ένταλμα σύλληψης και ότι όσες κατηγορίες διατυπώνονται για αυτόν είναι από δημοσιεύματα-προϊόντα της προπαγάνδας του Ερντογάν.

Ομως η ίδια η (πολύ θετική για αυτόν) απόφαση του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι και ένταλμα σύλληψης υπήρχε σε βάρος του και έχει καταδικαστεί: “...Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο αίτημα έκδοσης, ο ως άνω εκζητούμενος διώκεται με το από 13.07.2018 ένταλμα σύλληψης της Γενικής Εισαγγελίας Istanbul της Τουρκίας, καθόσον με την υπ' αριθ.2017/83 από 07.03.2017 απόφαση του Ε' Κακουργιοδικείου Istanbul Τουρκίας, η οποία κατέστη τελεσίδικη στις 29.09.2017, αποφασίστηκε η τιμωρία του εκζητούμενου σε ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών και τεσσάρων (4) μηνών για το αδίκημα της "σύστασης οργάνωσης για τη διάπραξη εγκλήματος"...”.