"Κρύφτηκε" πίσω από την ασυλία η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου! Ο εισαγγελέας ψάχνει τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της αλλά η βουλή "σήκωσε τοίχο". Η καταγγελία του edolio5 και τα 2 ερωτήματα.


Του Άρη Σπίνου

Δεν είναι αθέμιτο ένας ή μια βουλευτής να ασκεί το επάγγελμα του. Πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες όμως γεγονότων που γεννούν πολλά ερωτηματικά. Στις 1/4/21, ύστερα από στοιχεία που ήρθαν στην κατοχή μας θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν περεταίρω από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι δικηγόρος. Αναλαμβάνει υποθέσεις μεταξύ άλλων που αφορούν και την υπεράσπιση εργαζομένων που ζητούν το δίκιο της απέναντι στον εργοδότη που τους αδικεί. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μπράβο της θα λέγαμε εμείς. Συμβαίνει όμως κάτι περίεργο τούτη την φορά. Η κυρία βουλευτής εκπροσωπεί εργαζομένους ως δικηγόρος που θεωρούν ότι αδικούνται και η ίδια καταθέτει ως βουλευτής ερωτήσεις στα αρμόδια υπουργεία και καταγγελίες ταυτόχρονα για τις υποθέσεις που έχει αναλάβει και ως δικηγόρος των προηγούμενων εργαζομένων. Μπερδευτήκατε ; Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Την μία μέρα υποβάλει αγωγή κατά ενός εργοδότη ως συνήγορος εργαζομένων και την άλλη μέρα την αγωγή αυτή την μετατρέπει σε καταγγελία και την υποβάλει ως βουλευτής σε όλα τα αρμόδια υπουργεία. Δεν έχει σημασία ούτε κατά ποίων εταιριών γίνονται οι ερωτήσεις ούτε ποιους εργαζομένους εκπροσωπεί. Η ουσία του ρεπορτάζ είναι έαν αυτό λέγεται σύγκρουση συμφερόντων. Μόνο ένας εισαγγελέας μπορεί να το απαντήσει. Ακόμη μέσα από τις ερωτήσεις που καταθέτει στον αρμόδιο υπουργό δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου λαμβάνει απαντήσεις αλλά και στοιχεία που αφορούν την εταιρεία με την οποία είναι αντίδικος ως δικηγόρος που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να γνωρίζει έγγραφα της εταιρίας με άλλο τρόπο, τα οποία χρησημοποιεί ως δικηγόρος στις δίκες που έχει μαζί της. Αυτό ονομάζεται παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου ; Και αυτή την απάντηση επίσης μόνο ο εισαγγελέας μπορεί να την δώσει. Αυτά τα 2 ερωτήματα, ύστερα από σχετικό ρεπορτάζ που είχαμε κάνει στο edolio5, υποβάλαμε στην εισαγγελεία πλημμελειοδικών Αθήνας, αφού το παραπάνω γεγονός γίνεται κατά κόρον από βουλευτές δικηγόρους, προκειμένου ο αρμόδιος εισαγγελέας να διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες. Αν υπάρχουν και σε ποιον βαθμό. Για να συμβεί αυτό όμως έπρεπε η δικογραφία να πάει στην βουλή προκειμένου να αρθεί η ασυλία της κυρίας βουλευτίνας. Έτσι και έγινε. Η βουλή όμως δεν αποφάσισε την άρση της ασυλίας και ο εισαγγελέας "πάγωσε" την υπόθεση. Στις 24/5/21 είχαμε κληθεί από την 7η πταισματοδίκη προκειμένου να ενισχύσουμε με έγγραφα, όπως και κάναμε, την αναφορά μας. Σε τελευταία επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο εισαγγελέα, πριν 2 μέρες, που χειρίζεται την υπόθεση ενημερωθήκαμε ότι στην δικογραφία αυτή έχει μπει "φρένο" αφού δεν μπορεί να προχωρήσει λόγο μη άρσης της ασυλίας της κυρίας Σουλτάνας Ελευθεριάδου. Δεν θα έπρεπε μόνη της να παραιτηθεί από την ασ
υλία της και να δώσει απαντήσεις στα 2 παραπάνω ερωτήματα που πλέον δεν είναι μόνο δημοσιογραφικά αλλά και της κοινής λογικής ; Εμείς προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της αλλά δεν τα καταφέραμε. 

Είναι αυτονόητο ότι το edolio5 θα φιλοξενήσει την άποψη της κ. Σουλτάνας Ελευθεριάδου εάν και εφόσον το επιθυμεί.