Η 8σέλιδη καταγγελία - φωτιά σε βάρος αξιωματικού που "λύνει και δένει" στις φυλακές Κορυδαλλού! Οι τενεκέδες με τα λάδια, η ελλιπής φρούρηση, οι αποδράσεις που "έρχονται", οι "εκλεκτοί" και το φορτηγό που μπαίνει από την πίσω πόρτα και φορτώνεται με... πράγματα!

Του Άρη Σπίνου

Έφτασε στο e - mail του edolio5 μια καταγγελία που όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει έχει αποσταλεί και σε πάσα αρχή με αρμοδιότητα την διακρίβωση του περιεχομένου της.

Η 8σελιδη επιστολή αναφέρει ονόματα διευθύνσεις και τηλέφωνα. "Πρωταγωνιστής" ως καταγγελόμενος, είναι αξιωματικός της εξωτερικής φρουράς, από συναδέλφους του χαμηλόβαθμους όπου καταλογίζουν μύρια όσα που διαπράττει σε βάρος της ασφάλειας που πρέπει να έχει η φυλακή και επιλεκτική συμπεριφορά σε κάποιους. Αναφέρει επίσης για δοσοληψίες με φορτηγά που μπαίνουν από την πίσω πόρτα και φορτώνονται με υλικά που εκποιούνται και τα χρήματα καταλήγουν στον "πρωταγωνιστή". Τι είναι αλήθεια από όλα αυτά και τι ψέματα μόνο μια ενδελεχής έρευνα μπορεί να το αποδείξει. Ως μάρτυρες απόδειξης των καταγγελλομένων φέρονται 18 άτομα που υπηρετούν στην εξωτερική φρουρά. Φυσικά δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτά τα 18 άτομα έχουν συντάξει και την επιστολή όπου σε κάθε περίπτωση μπορεί να υποκρύπτει ιδιοτέλεια σε βάρος κάποιου ή κάποιας. 

Το edolio5 δημοσιεύει τα ονόματα των προτεινομένων ως μαρτύρων όπως αναγράφονται στο τέλος της επιστολής χωρίς φυσικά να γνωρίζει εάν τα ονόματα τους μπήκαν στην επιστολή αυτή με την συγκατάθεση τους προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν και να διαψεύσουν εάν το επιθυμούν. 

Είναι αυτονόητο ότι θα δημοσιεύσουμε την θέση οποιουδήποτε νομίζει ότι θίγεται από την επιστολή αυτή. Φυσικά δεν θα δημοσιεύσουμε στο ρεπορτάζ το όνομα που καταγγέλλεται  στην επιστολή αφού μια καταγγελία δεν αποτελεί γεγονός αλλά ισχυρισμό. Η έρευνα πάντως που όπως πληροφορηθήκαμε ήδη έχει ξεκινήσει από το υπουργείο δικαιοσύνης θα έχει αρκετό ενδιαφέρον.