Η κηδεία ενός τραγουδιστή και η συμπεριφορά ενός... Καρατζαφέρη! Έφυγε από την ζωή ο Περικλής Περάκης, 35 χρόνια "κολλητός" του και δεν έστειλε ούτε ένα στεφάνι στην κηδεία του! Τα χρωστούμενα του Μπαρμπα - Γιώργη που πλήρωσε άλλος και ένα ρεπορτάζ... που θα τον κάνει να ντρέπεται.


edolio5 team

Είναι γνωστό ότι η συμπεριφορά εκάστου δείχνει και το χαρακτήρα του! Διαβάσαμε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ που δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Στόχος" για μια κηδεία, και μας προκάλεσε τεράστια εντύπωση για τα όσα έγραφε για τον Καρατζαφέρη. Περιμέναμε μερικές μέρες για να διαψευστούν από τον "πρωταγωνιστή" αλλά μάταια. Αφού δεν έγινε αυτό έχουμε και λέμε λοιπόν. 

Γράφει  μεταξύ άλλων ο συντάκτης: 

"Στις 10.30 το πρωΐ του περασμένου Σαββάτου 23 Ιουλίου ήμουν στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου του Νεκροταφείου Ζωγράφου, όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία του επί χρόνια φίλου μου, τραγουδιστή Περικλή Περάκη.

Το αγγελτήριο της κηδείας του αξέχαστου τραγουδιστή, όπου απουσιάζει το όνομα της αγαπημένης του αδελφής και κάποτε δημοφιλέστατης τραγουδίστριας, Ξανθής Περάκη

Ο Περικλής πέθανε την Τετάρτη 20 Ιουλίου στα 78 του χρόνια, μετά από σύντομη νοσηλεία στο «Ιπποκράτειο» των Αμπελοκήπων. Το πρώτο που με έβαλε σε υποψίες ήταν ότι στο κηδειόχαρτο δεν αναφερόταν ονομαστικά η αγαπημένη του αδελφή, επίσης γνωστή τραγουδίστρια, Ξανθή Περάκη, αλλά ένα απλό… «Τα αδέλφια του, τα ανήψια του, οι λοιποί συγγενείς».

Η κηδεία καθυστερούσε, το φέρετρο δεν έβγαινε από τον νεκροθάλαμο και ρώτησα τους υπευθύνους του γραφείου κηδειών «Γαλαριώτης» τι συμβαίνει. Μου είπαν ότι καθυστερούμε γιατί δεν έχουν έλθει ακόμη οι συγγενείς. Τελικά, οι συγγενείς δεν ήρθαν ποτέ και κάποιος έδωσε το πρόσταγμα να ξεκινήσει η κηδεία στις 10.49 π.μ. (ευτυχώς η επόμενη στον Άγιο Νικόλαο ήταν προγραμματισμένη για τις 11.30 π.μ.)

Μέτρησα ακριβώς 25 άτομα (μαζί με εμένα) που παρακολούθησαν την εξόδιο ακολουθία του Περικλή Περάκη. Οι περισσότεροι ήσαν παλιοί ξεχασμένοι τραγουδιστές (Σού Κύρκου, Ελένη Ροδά κλπ), ενώ δεν υπήρχε ούτε μισός συγγενής. Τον επικήδειο (μόλις 2 λεπτά) έβγαλε ο παλιός κονφερανσιέ Κώστας Βενετσάνος, που προς τιμήν του ήρθε μέχρι τον τάφο, παρά τον καύσωνα και τα κιλά του...

Τα στεφάνια ήσαν μόνο τρία: Της παλιάς τραγουδίστριας Βάσως Μεσσηνέζη, του παριστάμενου γιού του Τζίμη Μακούλη, Θανάση, και του τέως προέδρου του ΕΚΑΛ, Δημήτρη Παπαχατζή. Ούτε το «ΑΡΤ» (πρώην «Τηλεάστυ»), ούτε ο Γιώργης Καρατζαφέρης στείλανε στεφάνι, παρά το γεγονός ότι ο Περικλής ήταν επί 35 χρόνια ο μυστικοσύμβουλος του Καρατζαφέρη στα πολιτιστικά, είχε συνθέσει τον Ύμνο του ΛΑΟΣ, δούλεψε 11 χρόνια ως αρχισυντάκτης στην κομματική εφημερίδα «Α-1» και είχε επί χρόνια εκπομπές στο καρατζαφεροκάναλο!.. Το παλιό «Τηλεάστυ» το εκπροσώπησε μόνο ένας συνταξιούχος καμέραμαν που είχε έρθει εξ ιδίας πρωτοβουλίας, διότι εκτιμούσε τον Περικλή!"

"...Όσο για τον Καρατζαφέρη, δικαιωνόμαστε όλοι εμείς που τον θεωρούσαμε από το 2008 ως το χείριστο δείγμα ανθρώπου, του οποίου η κατάπτυστη συμπεριφορά έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στον Πατριωτικό Χώρο: Αυτός που υπερηφανευόταν ότι ως Αρχηγός του ΛΑΟΣ έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ στο «Ταμείο της Φτώχειας», ότι έδινε μερικά από τα ακίνητά του για να μείνουν δωρεάν κάποιοι γύφτοι, ότι τάϊζε στα συσσίτια του ΛΑΟΣ ακόμη και εισβολείς λαθροπρόσφυγες, κι ότι έστελνε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα τις γυναίκες του κόμματος να πάνε δώρα και χρήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου» όπου ο μπολσεβίκος Χιώτης ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου περιθάλπει αποκλειστικά λαθρομεταναστόπουλα, ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΕΦΑΝΙ στον πιο στενό του συνεργάτη τα τελευταία 35 χρόνια!". Τα καλύτερα όμως για τον Καρατζαφέρη σύμφωνα με όσα έγραψε ο συντάκτης τώρα αρχίζουν.


"...Κι όπως έμαθα από κάποιον παριστάμενο παλιό τραγουδιστή που ήξερε καλά τον Περικλή, ο Γιώργαρος χρωστούσε και στον Περάκη λεφτά και εξαιτίας αυτού είχαν μαλώσει τα τελευταία χρόνια. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω ούτε έναν από τους παλιούς συνεργάτες και υπαλλήλους του Καρατζαφέρη, που να μη τους χρώσταγε λεφτά, άλλωστε πολλοί τον έχουν πάει στα δικαστήρια για να τα πάρουν.

ΘΥΜΙΖΩ ότι και σ’ εμένα χρωστούσε 2.500 ευρώ ο Γιώργαρος το 2005 και δεν μου τα έδινε με τίποτα. Τελικά τα πήρα το καλοκαίρι του 2006 από τον φίλο μου τον Άδωνι Γεωργιάδη που εκείνη την εποχή ήταν υποψήφιος Υπερνομάρχης Αττικής και φοβήθηκε πως αν δεν μου τα δώσει από το προεκλογικό του μπάτζετ, θα βγώ και θα τον κράξω δημοσίως. Εδώ είναι ο Άδωνις κι αν τολμάει, ας βγεί να με διαψεύσει…"


1η δημοσίευση στον «Στόχο» της 28ης Ιουλίου 2022