Η "Επιχείρηση καταστροφής" στην ΕΥΠ και οι 3 "εγκέφαλοι"! Η "Μπεκρού" ο "Λαδιάρης" ο "Δ.Μ." και η εντολή: "Να ακούμε τα σφυριά να χτυπάνε". Τρέχουν να εξαφανίσουν ότι μπορούν για να μην πάνε φυλακή. Αρνούνται οι υπάληλλοι να εκτελέσουν τις παράνομες εντολές.


Του Άρη Σπίνου

Το σύνθημα που έχει δοθεί είναι "να ακούμε τα σφυρία να χτυπάνε"! Εδώ και λίγες ώρες διεξάγεται η επιχείρηση καταστροφής εγγράφων στην ΕΥΠ αλλά και στο Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕΤΥΑΚ), προκειμένου να εξαφανιστούν τα αποδεικτικά στοιχεία για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων το οποίο αγγίζει άμεσα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς η ΕΥΠ βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του.


Όπως, προκύπτει πλέον από διασταυρωμένες πήγες  ζητήθηκε από υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά USB ασφαλείας (iron keys) των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους.

Τον συντονισμό της επιχείρησης «κουκουλώματος» έχει επωμιστεί υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ που προσδιορίζεται ως Α.Λ. ο οποίος είχε καταγγελεθεί στο παρελθόν από το Βήμα της Βουλής ως "λαδιάρης" στο οποίο επί ΝΔ έχει υπαχθεί το αρμόδιο τμήμα για τις επισυνδέσεις αν και η διεύθυνση της οποίας ηγείται δεν έχει καμία επιχειρησιακή σχέση με αυτό το αντικείμενο.

Στο μεταξύ, την εντολή για καταστροφή πολλών αρχείων την έδωσε άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ, με τα αρχικά Δ.Μ. ο οποίος διατηρεί άριστη σχέση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Όπως μαθαίνουμε όμως σημαντικό ρόλο πίεσης προς τους υπαλλήλους για να προβούν ο καθένας στο τμήμα του σε ανάλογη καταστροφή ενοχοποιητικών στοιχείων (τιμολόγια αγοράς, συμβάσεις κτλπ) ασκεί και η Σ.Α. που είναι περρισότερο γνωστή με το ψευδόνυμο "Μπεκρού" και φίλη της "Μαρίας" των μυστικών κονδυλίων. Έντονος όπως μάθαμε ήταν και ο καυγάς που έγινε μεταξύ αυτής και τμηματάρχη της υπηρεσίας ο οποίος αρνήθηκε να καταστρέψει όσα ήταν στην αρμοδιότητα του. Την ίδια άρνηση επιδεικνύουν και άλλα στελέχη της ΕΥΠ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν στο edolio5 ότι στο στόχαστρο της ΕΥΠ έχουν τεθεί 19 υπάλληλοι που θεωρούνται ότι δίνουν στοιχεία στην δημοσιότητα για την δράση της υπηρεσίας και εξαιτείας αυτών έγιναν γνωστές οι παράνομες υποκλοπές. Μέσα στον πανικό της η ΕΥΠ "σφράγισε" τους ορόφους με πόρτες που χρειάζονται κάρτα εισόδου για να μπορεί να μπει κάποιος προκειμένου να είναι αδύνατη η πρόσβαση ενός εργαζομένου από τον 2ο στον 3ο όροφο. Επίσης δημιουργήθηκε γραφείο εσωτερικού ελέγχου, που προείσταται κόρη αστυνομικού, (κάτι σαν την διεύθυνση των εσωτερικών υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας,) προκειμένου να παρακολουθεί διακριτικά ποιος υπάλληλος μιλάει με ποιον και αν πρέπει να γίνεται αυτό. Είναι προφανές ότι έχει χαθεί κάθε έννοια λογικής και αξιοπρέπειας ακόμη και για τους έντιμους επιχειρησιακούς και επιτελής που υπηρετούν στην ΕΥΠ. Πολύ αυστηροί είναι πλέον οι έλεγχοι των υπαλλήλων κατά την έξοδο τους από το κτήριο όταν τελειώνει το ωράριο τους. Ανοίγουν τσάντες και πορτπαγκάζ, οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένη με την εσωτερική ασφάλεια.