(Ανανεωμένο ρεπορτάζ) "Σεισμός" στο Υπουργείο Τροφίμων με την "κυρία" που εξυπηρετεί τους κλέφτες και τους λαθρεμπόρους λιπασμάτων! Η ανοχή του υπουργού Γεωργαντά (γιατί άραγε;) στις εντολές της και το ΣΔΟΕ που ετοιμάζει "ξετίναγμα" των εμπλεκομένων απατεώνων.


Τού Άρη Σπίνου

Το τι έχει γίνει στο e - mail του edolio5 με την "κύρια Μ." σχετικά με το χθεσινό ρεπορτάζ δεν περιγράφεται. Καλά πληροφορημένες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, μας έδωσαν νέα στοιχεία  για το πρωτοφανές λαθρεμπόριο λιπασμάτων, Ρωσικών και κλεμμένων κατά κύριο λόγο , τα οποία διανέμονται στη χώρα μας ως δήθεν Ελληνικά, με «εγχώριες» ετικέτες και ταμπέλες, προφανώς σε συνεννόηση με αξιωματούχους υπουργείων και προεξέχουσα την συγκεκριμένη κυρία. 

Οι πληροφορίες που περιγράφονται σε ενημερωτικό δελτίο πρεσβείας αναφέρουν πως Υπηρεσίες ξένων χωρών, κυρίως Αμερικανικών, που παρακολουθούν κινήσεις Ρώσων πρακτόρων στην ελληνική επικράτεια, κυρίως λόγω του σημαντικού ρόλου της Αλεξανδρούπολης στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές για ενδείξεις περίεργων και υπόπτων κινήσεων – δράσεων Ελλήνων στελεχών του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης!

Στελέχη ρωσικών εταιρειών και της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα φέρεται να έχουν καταφέρει να «πείσουν» στελέχη του υπουργείου υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης να περάσει ΚΥΑ για τα λιπάσματα, όπου λιπάσματα ρωσικά που έχουν έρθει στην Ελλάδα, είτε απευθείας είτε μέσω άλλων χωρών όπως Σερβία και Τουρκία με πλαστά πιστοποιητικά προέλευσης να βαφτιστούν λιπάσματα ελληνικών προδιαγραφών χωρίς αναλύσεις που θα αποδεικνύουν την παραγωγή τους στη Ρωσία.

Έτσι ο Έλληνας γεωργός θα διαβάζει λίπασμα ελληνικών προδιαγραφών και θα νομίζει ότι αγοράζει ένα ασφαλές ευρωπαϊκό λίπασμα ενώ είναι ακριβώς το αντίθετο.

Υπάλληλοι ρωσικών εταιρειών έχουν προσεγγίσει Έλληνες συσκευαστές λιπασμάτων υπόσχοντας τους ρωσικά λιπάσματα εκτός προδιαγραφών σε μισή τιμή για να τους δελεάσουν, να τους στηρίξουν.

Στέλεχος του αρμόδιου υπουργείου (γυναίκα υψηλόβαθμη υπάλληλος) που στηρίζει πια απροκάλυπτα τα ρωσικά συμφέροντα, προσπαθεί  να πείσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνει το μεγαλύτερο λάθος της πολιτικής του καριέρας. Το περίεργο είναι όπως μας είπαν ότι η συγκεκριμένη κυρία έχει υπερεξουσίες στο υπουργείο χωρίς να δικαιολογούνται από την θέση που υπηρετεί και η ίδια ισχυρίζεται ότι κάθε μέρα τρώει και πίνει με τον υπουργό! Αν τον εκθέτει αδίκως ή όχι δεν το ξέρουμε. Αυτό που γνωρίζουμε όμως και μας το επιβεβαιώνουν άπαντες είναι ότι ο υπουργός δεν κάνει βήμα χωρίς να την ρωτήσει. Γιατί; Μέχρι σήμερα ο υπουργός Γεωργαντάς έχει δείξει ήθος και ευπρέπεια και ως δικηγόρος έχει διαπρέψει.  Είναι προφανές πάντως ότι η ημέρα που το ΣΔΟΕ θα πει "καλημέρα" στο γραφείο της κυρίας αλλά και στους συσκευαστές που προθυμοποιούνται να εξυπηρετήσουν τους λαθρέμπορους δεν θα αργήσει.