Ένα απόρρητο δελτίο με ονόματα και διευθύνσεις! Τα Ρωσικά "πλοκάμια" στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το λαθρεμπόριο λιπασμάτων στην Ελλάδα! Ο ρόλος της "κυρίας" Μ. που λύνει και δένει... "επηρεάζοντας" τον υπουργό.


Του Άρη Σπίνου

Σήμερα το edolio5 ανοίγει τον φάκελο "λαθρεμπόριο λιπασμάτων" στην Ελλάδα και αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι υπηρεσίες ξένων χωρών που παρακολουθούν κινήσεις Ρώσων πρακτόρων στην ελληνική επικράτεια, κυρίως λόγω του σημαντικού ρόλου της Αλεξανδρούπολης στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές για ενδείξεις πιθανού χρηματισμού Ελλήνων στελεχών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης! Οι πληροφορίες αναφέρουν τον ρόλο συγκεκριμένης κυρίας Μ. Το δελτίο πληροφοριών που έχει συνταχθεί είναι στην διάθεση του edolio5 και φυσικά κάθε δικαστικής αρχής!  

Στελέχη ρωσικών εταιρειών και διπλωματών με έντονη επιρροή στην Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα έχουν καταφέρει να «πείσουν» ανώτερους υπαλλήλους του υπουργείου Γεωργίας να "περάσουν" ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση) για τα Ρωσικά λιπάσματα,  που έχουν έρθει στην Ελλάδα, είτε απευθείας είτε μέσω άλλων χωρών όπως Σερβία και Τουρκία, κλεμμένα και με πλαστά πιστοποιητικά προέλευσης να βαφτιστούν λιπάσματα ελληνικών προδιαγραφών χωρίς αναλύσεις που θα αποδεικνύουν την παραγωγή τους στη Ρωσία!

Έτσι ο Έλληνας γεωργός θα διαβάζει λίπασμα ελληνικών προδιαγραφών και θα νομίζει ότι αγοράζει ένα ασφαλές ευρωπαϊκό λίπασμα, ενώ είναι ακριβώς το αντίθετο θα συμβαίνει.

Υπάλληλοι ρωσικών εταιρειών έχουν προσεγγίσει Έλληνες συσκευαστές λιπασμάτων υπόσχοντάς τους ρωσικά λιπάσματα εκτός προδιαγραφών σε μισή τιμή για να τους δελεάσουν την υποστήριξη τους εκμεταλλευόμενοι την οικονομική ανέχεια. 

Η εν λόγο κυρία Μ. που εργάζεται στο Υπουργείο ανάπτυξης και εκπροσωπεί (με το αζημίωτο φυσικά) απροκάλυπτα τα ρωσικά συμφέροντα προσπαθεί να πείσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνει τα χατίρια των λαθρεμπόρων. Το "αύριο" θα δείξει εάν τον πείσει ή όχι.