Από το διαμέρισμα της Ελευσίνας... στην Βίλα της Γλυφάδας! Η σπείρα με τα 12 "μαϊμού e - shops" που εξαπάτησε χιλιάδες καταναλωτές, είχε αγοράσει την πολυτελή Θαλαμηγό του Στηβ Κακέτση.


Του Άρη Σπίνου

Νωρίς τελείωσε η δράση της Σπείρας από την Ελευσίνα που ζήλεψε την μεγάλη ζωή και αποφάσισε να εξαπατά κόσμο μέσω e-shops για προϊόντα που δεν έρχονταν ποτέ! Γλυκάθηκαν στο χρήμα αφού σύμφωνα με την δικογραφία είχαν εξαπατήσει από από 2 χιλιάδες άτομα ώστε πριν λίγους μήνες εμφανίστηκαν στον επιχειρηματία Στηβ Κακέτση ως ευυπόληπτοι και κονομημένοι ζητώντας του να αγοράσουν την θαλαμηγό που είχε, όπως και έγινε. Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο π. Βασιλιάς της Νύχτας Κακέτσης τον ανάγκασαν να την δώσει περίπου 400.000 ευρώ παρά το γεγονός ότι η αξία της θαλαμηγού ξεπερνούσε το 1.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το edolio5 η θαλαμηγός δεν έχει περάσει στην κυριότητα του αγοραστή αφού υπάρχουν οφειλές στην μαρίνα Αλίμου που λυμενίζεται το σκάφος. Σύμφωνα με την ασφάλεια ο επιχειρηματίας Κακέτσης δεν έχει καμία σχέση με την δράση της σπείρας ούτε γνώριζε την "δραστηριότητα" τους. Η δράση της σπείρας ξεκίνησε από ένα μαγαζί στην Ελευσίνα, πάνω από το οποίο έμεναν σε ένα διαμέρισμα της σειράς, τα ηγετικά μέλη της σπείρας. Τα πολλά και εύκολα λεφτά όμως τους έφεραν γρήγορα στην πολυτελή βίλα της Γλυφάδας όπου συνελήφθησαν.  

Όπως έγινε γνωστό την Ασφάλεια Λαμίας εξαρθρώθηκε σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες μέσω e-shops. Οι αστυνομικοί σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ προχώρησαν σε επιχείρηση την Τετάρτη (06.07.2022) σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στη διάρκεια της οποίας συνέλαβαν τέσσερα μέλη της σπείρας, τον «εγκέφαλο» και τρία ηγετικά μέλη της.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ενώ κατηγορούνται 16 ακόμη μέλη της οργάνωσης και ειδικότερα δώδεκα άνδρες και τέσσερις γυναίκες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες υπό τη διεύθυνση του «αρχηγικού» στελέχους, από τον Μάιο του 2020 μέχρι σήμερα, ίδρυσαν ή απέκτησαν τουλάχιστον 12 εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, από τις οποίες οι 11 με έδρα την Ελλάδα και μία σε χώρα του εξωτερικού, μέσω των οποίων παριστάνοντας, ψευδώς, ότι διέθεταν προς πώληση διάφορα προϊόντα σε δελεαστικές τιμές, εξαπάτησαν τουλάχιστον 1.866 καταναλωτές, σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της σπείρας έπειθαν τα θύματά τους να προκαταβάλουν το τίμημα των προϊόντων, που ήθελαν να αγοράσουν, σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και ακολούθως, έχοντας προαποφασίσει να μην παραδώσουν κανένα προϊόν στους καταναλωτές, καρπώθηκαν 572.666,55 ευρώ, αφού πρώτα τα «ξέπλυναν», εξαπατώντας και τράπεζες!

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, αφού συνέλεξε, ανέλυσε και αξιοποίησε στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, οργάνωσε και εκτέλεσε αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, την Τετάρτη (06.07.2022) το πρωί σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκε η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης για την Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η οποία προέβη σε ενέργειες δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, των εμπλεκομένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.