Ο θάνατος του 3χρονου Γιάννη στον παιδικό σταθμό Α - ΜΠΕ - ΜΠΑ - ΜΠΛΟΜ! Η μήνυση και οι ευθύνες της δήμαρχου Μαρίας Ανδρούτσου και της ιδιοκτήτριας που αναζητά ο εισαγγελέας. "Ο σταθμός λειτουργούσε παράνομα και η δήμαρχος το γνώριζε. Όσοι ευθύνονται για τον θάνατο του μικρού Γιάννη Θα το πληρώσουν πανάκριβα" αναφέρει ο γνωστός ποινικολόγος Παύλος Σαράκης στο edolio5.


Του Άρη Σπίνου

Το edolio5 από εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και επιπλέον του γεγονότος για το ιδιαιτέρως ευαίσθητο θέμα, με συνεχή ρεπορτάζ και σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας των μηνυομένων από την οικογένεια, επανερχόμαστε σήμερα με νέο ρεπορτάζ. Το edolio5 ανάρτησε τα εξής ρεπορτάζ:

Μόνο στο edolio5!Αυτός είναι ο παιδικός σταθμός που έγινε νεκροτομείο για το τρίχρονο αγγελούδι."Λειτουργούσε χωρίς άδεια με την ανοχή της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου"καταγγέλλει γνωστός δικηγόρος.

Δείτε ζωντανά!!!Σεισμός στο δημοτικό συμβούλιο του ΑγΔημητρίου. "Κατακρεουργεί" η αντιπολίτευση την δήμαρχο για τις ευθύνες της στην παράνομη λειτουργία του παιδικού σταθμού που έγινε νεκροταφείο για το 3χρονο αγγελούδι."Οι υπάλληλοι φταίνε.Θα τους κυνηγήσω"Απάντησε η ίδια

Το λόγο έχει η δικαιοσύνη! Μετά την μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς για τον θάνατο μέσα στο παιδικό σταθμό του μικρού Γιαννάκη τους, 2,5 ετών, ο εισαγγελέας κάλεσε τον Άρη Σπίνο να παραδώσει το έγγραφο που αποδείκνυε ότι η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου γνώριζε ότι ο παιδικός σταθμός λειτουργούσε χωρίς άδεια... 2 χρόνια!

Ένας φάκελος για τον εισαγγελέα!10 φορές(!) η επιτροπή είχε απορρίψει το σχετικό φάκελο. 2 χρόνια λειτουργούσε παράνομα με την ανοχή του δήμου Αγ.Δημητρίου (και λειτουργεί!)ο παιδικός σταθμός που έγινε νεκροταφείο για το τρίχρονο Αγγελούδι.Αποκαλυπτικά έγγραφα!

Ας έρθουμε στο σήμερα. Η οικογένεια Καραγιάννη δια του ποινικολόγου Παύλου Σαράκη έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου ,όπου λειτουργούσε ο παιδικός σταθμός και φυσικά και σε βάρος της Ευθυμίας Μοσχοπούλου που φέρεται στο όνομα της η άδεια λειτουργίας του παιδικού σταθμού που εκδόθηκε 9 μέρες (!) μετά τον θάνατο του παιδιού. 

Σύμφωνα με την μήνυση που το edolio5 έχει στην διάθεση του, ο ισχυρισμός είναι ότι η δήμαρχος γνώριζε δια ανεπάληλων εγγράφων ότι ο σταθμός λειτουργούσε παράνομα. Το ενδεχόμενο αδίκημα που διερευνά ο εισαγγελέας είναι η παράβαση καθήκοντος ενώ για την υπεύθυνη του παιδικού σταθμού το διερευνώμενο αδίκημα σύμφωνα πάντα με την μήνυση είναι η ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το edolio5 επικοινώνησε με τον γνωστό ποινικολόγο ο οποίος είπε: "Την υπόθεση αυτή την έχω αναλάβει ως να πρόκειται για το δικό μου παιδί. Όσοι ευθύνονται για τον θάνατο του θα το πληρώσουν πανάκριβα. Οι ευθύνες είναι διάσπαρτες και θα αποδοθούν σε αυτούς που πρέπει με τον τρόπο που πρέπει. Η Δήμαρχος γνώριζε ότι ο σταθμός λειτουργεί και δεν είχε άδεια. Η ευθύνη της είναι τεράστια".

Όπως είναι ήδη γνωστό στους αναγνώστες του edolio5 με το εξώδικο που μας έστειλε η κύρια Ευθυμία Μοσχοπούλου μας ζητάει να κατέβουν οι αναρτήσεις (Μετά από 3 χρόνια) επειδή ισχυρίζεται ότι δυσφημίζουν την επιχείρηση της, επειδή προφανώς είναι περίοδος εγγραφών. Επειδή θεωρούμε ότι τα ρεπορτάζ περί αυτού του θέματος στο edolio5 δεν εμπεριέχουν καμία ανακρίβεια, δεν θα κατεβούν ή θα τροποποιηθούν . Εξάλλου ο μόνος αρμόδιος για να διατάξει την αφαίρεση, η τροποποίηση, η διόρθωση ενός δημοσιεύματος είναι ο δικαστής που θα του τεθεί σχετικό αίτημα σύμφωνα με τις δικονομικές διατάξεις. Πάντως αποτελεί απορίας άξιο πως είναι δυνατόν να μην έχει δικαστεί ακόμα αυτή η υπόθεση για τις ενδεχόμενες ευθύνες των στελεχών του βρεφονηπιακού σταθμού "Α-ΜΠΕ-ΜΠΑ-ΜΠΛΟΜ" ούτε σε πρώτο βαθμό. Τα υπάρχοντα έγραφα της δικογραφίας είναι καταπέλτης. Τόσο η ιατροδικαστική έκθεση όσο και η απομαγνητοφώνηση του διαλόγου που έγινε μεταξύ του ΕΚΑΒ και της υπαλλήλου του βρεφονηπιακού σταθμού που κάλεσε για βοήθεια. Επειδή η δικογραφία βρίσκεται ακόμα σε στάδιο προανάκρισης (έχοντας σημειώσει μεγάλη καθυστέρηση) δεν αναφέρουμε περισσότερα στοιχεία τα οποία φυσικά είναι στην διάθεση μας.

Το edolio5 δεν αμφισβητεί το τεκμήριο αθωότητας των μηνυομένων και θα φιλοξενήσει την άποψη τους όταν και εφόσον το θέλουν αφού δεν κατέστη  δυνατή η επικοινωνία μαζί τους παρά την προσπάθεια μας.