Η αρχή για το ξέπλυμα έβγαλε από το αρχείο τον καυτό φάκελο που είχαν καταχωνιάσει 3 χρόνια! Το έμβασμα των 900.000 ευρώ σε εκδοτικό όμιλο από εταιρεία της Κύπρου! Ο εισαγγελέας "ψάχνει" τον δικηγόρο που έκανε το Deal με το αζημίωτο!




Όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα χυθεί πολύ αίμα στην εκλογική αρένα! Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές ότι στην ελληνική Δικαιοσύνη έφθασε αίτημα από την Ανεξάρτητη αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος της Κύπρου, προκειμένου να παρασχεθούν πρόσθετα στοιχεία κίνησης τραπεζικών λογαριασμών καθώς και κάθε είδους αποδεικτικά στοιχεία που τυχόν έχουν στη διάθεση τους οι ελληνικές Αρχές (Αρχή για το ξέπλυμα, Τράπεζα της Ελλάδος), τα οποία αφορούν σε περίεργη και ύποπτη μεταφορά κεφαλαίων δια μέσω εμβάσματος, από την Κύπρο προς εγχώριες εκδοτικές επιχειρήσεις το 2017!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές της Κύπρου διερευνούν κατ’ αρχήν ένα ύποπτο όπως το χαρακτηρίζουν έμβασμα ύψους 900 χιλιάδων ευρώ που διακινήθηκε από κυπριακή εταιρεία προς ελληνικές εκδοτικές επιχειρήσεις το 2017!!!

Το περίεργο είναι, πώς ξαφνικά ανακινήθηκε μια υπόθεση εμβάσματος του 2017 και αν τελικά το αίτημα της δικαστικής συνδρομής έχει ζητηθεί τώρα ή παλαιότερα, το 2019 ας πούμε, και επί 3 χρόνια και πλέον ήταν καταχωνιασμένο στα συρτάρια των ανεξάρτητων αρχών και ξαφνικά ανασύρθηκε!!!

Έγκυρες πηγές που έλαβαν γνώση της υπόθεσης σημειώνουν πως στην εν λόγω υπόθεση, φέρεται να εμφανίζεται από την κυπριακή πλευρά και το όνομα νομικού παράγοντα ο οποίος έγινε γνωστός στην ελληνική πολιτική σκηνή με την παρουσία του σε ταξίδι με ιδιωτικό αεροπλάνο μαζί με επιφανή στελέχη της τότε κυβέρνησης, σε χώρα της λατινικής Αμερικής με ατζέντα πετρέλαια, τρόφιμα και πάσης φύσης εμπορικές συναλλαγές!