Βόμβα! Στο εδώλιο για "κακουργηματική απάτη κατ' εξακολούθηση" ο "εκλεκτός" του Μητσοτάκη πρώην δικηγόρος Μαντούβαλος μαζί με τον κουνιάδο του Διονύση Συμωνετάτο. Οι 300.000 ευρώ που έκαναν "φτερά "και η οικονομική καταστροφή ενός αστυνομικού! Όλο το βούλευμα - φωτιά .


edolio5 team

Από τις 28 Σεπτεμβρίου 2021 είχαμε παρουσιάσει κατά αποκλειστικότητα ρεπορτάζ στο edolio5 για το βούλευμα φωτιά, σύμφωνα με το οποίο περιγραφόταν η κακουργηματική απάτη του π. βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δικηγόρου (αφού του έχει αφαιρεθεί οριστικά η άδεια εξαιτίας καταδίκης) σε βάρος πρώην αστυνομικού, που έπραξε μαζί με τον Κουνιάδο του. Οι κατηγορούμενοι προσέφυγαν κατά του βουλεύματος αλλά τελικά παραπέμπονται οριστικά στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Πειραιά. 

Σύμφωνα με το βούλευμα 656/2021 που εκδόθηκε με πρόεδρο την Μαρία Σκουλάξινου ο  π. αστυνομικός Α.Ι. έχοντας μακροχρόνια φιλία με τον Πέτρο Μαντούβαλο, ως Μανιάτης, προκειμένου να μπορέσει να βρει χρήματα για να σπουδάσει το παιδί του, αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι του. Επισκέφτηκε το γραφείο του φίλου του δικηγόρου και του ζήτησε να αναλάβει αυτός την εποπτεία της πώλησης και αν ξέρει κάποιον αξιόπιστο αγοραστή. Αυτά έγιναν το Μάιο του 2015. Τότε ο Μαντούβαλος ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Λίγες μέρες αργότερα ο συνταξιούχος σήμερα αστυνομικός ενημερώθηκε από τον Μαντούβαλο ότι το σπίτι του θα το αγοράσει ο σύζυγος της αδερφής του, Διονύσης Συμωνετάτος . Πράγματι η συνάντηση έγινε και η τιμή συμφωνήθηκε στις 280.000 ευρώ, τις οποίες ο αγοραστής θα έβρισκε με δάνειο. Ο Μαντούβαλος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του π. αστυνομικού, που έγιναν πιστευτοί τόσο από τον εισαγγελέα που άσκησε την ποινική δίωξη όσο και από το δικαστικό συμβούλιο που την επικύρωσε, ζήτησε να λάβει τα χρήματα αυτός επειδή είχε ανάγκη και να δώσει 6 επιταγές μετά χρονολογημένες αξίας 60.0000 η κάθε μία στον μηνυτή. Όσο και αν φαίνεται απίστευτό ο π. αστυνομικός το δέχτηκε! Η συνέχεια είναι απλή. Δεν πληρώθηκε καμία επιταγή ενώ ο Μαντούβαλος είχε πάρει όλα τα χρήματα. Στις 8/12/15 μη έχοντας άλλη λύση ο π. αστυνομικός υπέβαλε αναφορά στο ΔΣΠ προκειμένου να καταγγείλει τον Μαντούβαλο. 2 χρόνια αργότερα και λίγο πριν συζητηθεί στο Δ.Σ. του πειθαρχικού συμβουλίου η καταγγελία αυτή, φοβούμενος ο Μαντούβαλος την εξέλιξη που θα είχε και με το βάρος και άλλων ποινικών και πειθαρχικών ατοπημάτων που τον βάραιναν, υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό όπου παραδεχόταν την οφειλή αυτή και συμφώνησε να δίνει 10.000 ευρώ τον μήνα για να την εξοφλήσει. Μετά από αυτό ο αστυνομικός απέσυρε την καταγγελία. Σύμφωνα με το βούλευμα ο Μαντούβαλος κατέβαλε 5 δόσεις και τίποτα άλλο. Το βούλευμα περιγράφει συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που ο αφελής π. αστυνομικός έπεσε θύμα του π. βουλευτή. Ο εισαγγελέας που εισηγήθηκε την ποινική δίωξη εκτός από τον Μαντούβαλαο και τον Συμωνετάτο είχε βάλει στο "κάδρο" και την πρώην σύζυγο του Μαντούβαλου Παρασκευή Θεοδώρου γιατί σύμφωνα με τον μηνυτή όταν του πήγε τα λεφτά στο γραφείο, μπροστά του, της έδωσε από αυτά 60.000 ευρώ. Το δικαστικό συμβούλιο όμως την απάλλαξε από κάθε κατηγορία ζητώντας να μην παραπεμφθεί στο ακροατήριο αφού προφανώς οι εξηγήσεις που έδωσε έπεισαν τους δικαστές ότι δεν γνώριζε ότι η προέλευση των χρημάτων αυτή ήταν προϊόν απάτης. Η προσφυγή των Μαντούβαλου και Συμωνετάτου επί του βουλεύματος, δεν έγινε δεκτή και πλέον η δικαστική ετυμηγορία θα μιλήσει στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων όπου ορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης με την κατηγορία της κακουργηματικής απάτης κατ εξακολούθησης. Είναι προφανές ότι το edolio5 σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων και θα φιλοξενήσει εάν το επιθυμούν την άποψη τους και φυσικά την αμετάκλητη απόφαση του δικαστηρίου, λειτουργώντας στα πλαίσια του εύλογου ενδιαφέροντος.