Οι 300.000 ευρώ που έκαναν "φτερά "και η οικονομική καταστροφή ενός αστυνομικού! Το διαμέρισμα που πούλησε και αγόρασε με μετρητά ο αδερφός της γυναίκας του...Μαντούβαλου αλλά πλήρωσε με ακάλυπτες επιταγές ο υπόδικος για κακούργημα πρώην δικηγόρος! Το βούλευμα - φωτιά για κακουργηματική απάτη!


Του Άρη Σπίνου

Από την προηγούμενη εβδομάδα κατά αποκλειστικότητα σας είχαμε παρουσιάσει στο edolio5 το βούλευμα βόμβα που αφορά την παραπομπή του π. δικηγόρου και π. βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πέτρου Μαντούβαλου για κακουργηματική απάτη.

Δεχτήκαμε δεκάδες e-mail αναφορικά με το ότι δεν δημοσιεύσαμε λεπτομέρειες για τον τρόπο που, σύμφωνα με το βούλευμα έγινε η απάτη σε βάρος π. αστυνομικού ο οποίος είδε να κάνουν φτερά από την τσέπη του 300.000 ευρώ και να καταλήγουν στον π. δικηγόρο. Σήμερα λοιπόν που έχουμε και εμείς όλες τις λεπτομέρειες, έχουμε και λέμε!

Πρόκειται για το βούλευμα 656/2021 που εκδόθηκε με πρόεδρο την Μαρία Σκουλάξινου. Ο π. αστυνομικός Α.Ι. έχοντας μακροχρόνια φιλία με τον Πέτρο Μαντούβαλο, ως Μανιάτης, προκειμένου να μπορέσει να βρει χρήματα για να σπουδάσει το παιδί του, αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι του. Επισκέφτηκε το γραφείο του φίλου του δικηγόρου και του ζήτησε να αναλάβει αυτός την εποπτεία της πώλησης και αν ξέρει κάποιον αξιόπιστο αγοραστή. Αυτά έγιναν το Μάιο του 2015. Τότε ο Μαντούβαλος ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Λίγες μέρες αργότερα ο συνταξιούχος σήμερα αστυνομικός ενημερώθηκε από τον Μαντούβαλο ότι το σπίτι του θα το αγοράσει ο σύζυγος της αδερφής του, Διονύσης Συμωνετάτος . Πράγματι η συνάντηση έγινε και η τιμή συμφωνήθηκε στις 280.000 ευρώ, τις οποίες ο αγοραστής θα έβρισκε με δάνειο. Ο Μαντούβαλος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του π. αστυνομικού, που  έγιναν πιστευτοί τόσο από τον εισαγγελέα που άσκησε την ποινική δίωξη όσο και από το δικαστικό συμβούλιο που την επικύρωσε, ζήτησε να λάβει τα χρήματα αυτός επειδή είχε ανάγκη και να δώσει 6 επιταγές  μετά χρονολογημένες αξίας 60.0000 η κάθε μία. Όσο και αν φαίνεται απίστευτό ο π. αστυνομικός το δέχτηκε! Η συνέχεια είναι απλή. Δεν πληρώθηκε καμία επιταγή ενώ ο Μαντούβαλος είχε πάρει όλα τα χρήματα. Στις 8/12/15 μη έχοντας άλλη λύση ο π. αστυνομικός υπέβαλε αναφορά στο ΔΣΠ προκειμένου να καταγγείλει τον Μαντούβαλο. 2 χρόνια αργότερα και λίγο πριν συζητηθεί στο Δ.Σ. του πειθαρχικού συμβουλίου η καταγγελία αυτή, φοβούμενος ο Μαντούβαλος την εξέλιξη που θα είχε και με το βάρος και άλλων ποινικών και πειθαρχικών ατοπημάτων που τον βάραιναν, υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό όπου παραδεχόταν την οφειλή αυτή και συμφώνησε να δίνει 10.000 ευρώ τον μήνα για να την εξοφλήσει. Μετά από αυτό ο αστυνομικός απέσυρε την καταγγελία. Σύμφωνα με το βούλευμα ο Μαντούβαλος κατέβαλε 5 δόσεις και τίποτα άλλο.  Το βούλευμα περιγράφει συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που ο αφελής π. αστυνομικός έπεσε θύμα του π. βουλευτή. Ο εισαγγελέας που εισηγήθηκε την ποινική δίωξη εκτός από τον Μαντούβαλαο και τον Συμωνετάτο είχε βάλει στο "κάδρο" και την πρώην σύζυγο του Μαντούβαλου Παρασκευή Θεοδώρου γιατί σύμφωνα με τον μηνυτή όταν του πήγε τα λεφτά στο γραφείο, μπροστά του, της έδωσε από αυτά 60.000 ευρώ. Το δικαστικό συμβούλιο όμως  την απάλλαξε από κάθε κατηγορία ζητώντας να μην παραπεμφθεί στο ακροατήριο αφού προφανώς οι εξηγήσεις που έδωσε έπεισαν τους δικαστές  ότι δεν γνώριζε ότι η προέλευση των χρημάτων αυτή ήταν προϊόν απάτης. Τώρα πλέον αναμένεται η προσφυγή των Μαντούβαλου και Συμωνετάτου επί του βουλεύματος, αλλά όπως λένε νομικοί κύκλοι στο edolio5 είναι μηδενική έως ελάχιστη η προσφυγή αυτή να γίνει δεκτή.