Την Παρασκευή 27/5 ύστερα από "περίεργη" διακοπή η δίκη με κατηγορούμενο τον εφοπλιστή Γιάννη Βαρδινογιάννη και 2 ακόμα άτομα για υπεξαίρεση 5.000.000 ευρώ. Η ξαφνική αποχή (!) της προέδρου της έδρας και οι λόγοι που δεν μάθαμε ποτέ!


Του Άρη Σπίνου

Το ενδιαφέρον αυτής της δίκης ίσως να είναι μεγαλύτερο για όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα στις "διαδρομές" που ακολούθησε η δικογραφία παρά από την ουσία της που βεβαίως είναι σημαντικότατη αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γνωστός εφοπλιστής κατηγορείται μαζί με 2 ακόμα άτομα ότι υπεξαίρεσαν από το ταμείο εταιρείας που είχαν, σε βάρος του συνεταίρου του, 5.000.000 ευρώ.  Ίσως να αποτελεί μοναδική περίπτωση η δικογραφία αυτή που αφορά τον εφοπλιστή Γιάννη Βαρδινογιάννη, ως προς τον τρόπο που έχει γίνει μέχρι σήμερα ο χειρισμός της από την εισαγγελική αρχή αλλά και οικονομικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Από αναβολή σε αναβολή, το κακούργημα για το οποίο κατηγορείται ο γνωστός εφοπλιστής από τον συνέταιρο του για υπεξαίρεση 5.000.000 ευρώ ακόμα δεν έχει "μπει" σε δικαστική αίθουσα (ούτε σε πρώτο βαθμό). Προφανώς το τεκμήριο της αθωότητας είναι πάνω από όλα και για αυτόν τον λόγο οι λεπτομέρειες της δικογραφίας, που είναι στην διάθεση του edolio5, προς το παρόν, ίσως δεν έχουν αξία. Ο προσδιορισμός της νέας δικάσιμου, μετά από 8 αναβολές ήταν στις  στις 11/5. Πριν αρχίσει όμως η διαδικασία η πρόεδρος της έδρας προς έκπληξη όλων ανακοίνωσε ότι θα επισκεφτεί την προϊσταμένη του εφετείου και θα δηλώσει αποχή από την υπόθεση! Παρά το γεγονός ότι ρωτήθηκε από τους διαδίκους τον λόγο εκείνη απάντησε ότι "θα το πω στην προϊσταμένη μου". Όπως σημείωσαν έμπειροι ποινικολόγοι που βρισκόντουσαν στην αίθουσα κάτι τέτοιο αποτελεί παραδοξότητα αφού μπορεί οποιοσδήποτε δικαστής να δηλώσει κόλλημα η αποχή από την εκδίκαση της υπόθεσης αλλά αυτό το εξηγεί στο ακροατήριο. Πράγματι η αίτηση εποχής έγινε δεχτή και η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 27/5 με νέα πρόεδρο. 

Αν πάλι αναβληθεί τότε ίσως θα πρέπει να αναρωτιόμαστε για το κράτος δικαίου που υπάρχει στην πατρίδα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του του edolio5 στην δίκη πρόκειται να ακουστούν σημεία και τέρατα για την δράση "υπόγειων" διαδρομών αναφορικά με την δικογραφία αυτή. Θα ακουστούν γεγονότα με ονόματα και διευθύνσεις που θα εκθέσουν ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς αλλά και εκλεκτικούς μηχανισμούς. Το edolio5 θα είναι εκεί.