Τα "Bread Factory" διαψεύδουν ότι ανήκουν στον Άγγελο Γιαννακόπουλο! Το δημοσίευμα του edolio5 και η απάντηση του Ηλία Πετρόπουλου. Η κυπριακή εταιρεία "Thunesia Enterprises Limited" ο "άγνωστος" μεγαλομέτοχος και ο Μυκονιάτης Αναστασίου.


Στην φωτό οι διοικητικοί ηγέτες του Bread Factory, Δημητρόπουλος και Κολοκυθάς.

Του Άρη Σπίνου 

Είναι προφανές ότι κανένα δημοσίευμα του edolio5 δεν άγεται και φέρεται από σκοπιμότητα. Πριν λίγες μέρες αναρτήσαμε ρεπορτάζ, μέρος του οποίου ανέφερε ότι η πετυχημένη αλυσίδα που έχει αγκαλιαστεί από το καταναλωτικό κοινό "Bread Factory" ανήκει στον κύκλο συμφερόντων του επιχειρηματία Άγγελου Γιαννακόπουλου. Επί αυτού του δημοσιεύματος ο Ηλίας Πετρόπουλος μας έστειλε μια ευγενική επιστολή λέγοντας μας ότι καταστήματα δεν ανήκουν στον επιχειρηματία που αναφέραμε. 


"Την 21-05-2022, συντάξατε και δημοσιεύσατε στο https://edolio5.blogspot.com ενυπόγραφο κείμενο, αναφέροντας, προφανώς από εσφαλμένη πληροφόρηση, ότι οι επιχειρήσεις-καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που φέρουν το σήμα Bread Factory είναι συμφερόντων του κ. Άγγελου Γιαννακόπουλου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας δηλώνω ρητά ότι τα καταστήματα, που φέρουν το σήμα και τα διακριτικά γνωρίσματα Bread Factory δεν είχαν, ούτε έχουν οποιαδήποτε σχέση, με οποιαδήποτε μορφή, με τον κ. Άγγελο Γιαννακόπουλο.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα αντικειμενικής πληροφόρησης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρακαλούμε για την εντός ευλόγου χρόνου αποκατάσταση της αληθούς κατάστασης.

Για τα Bread Factory

Πετρόπουλος Ηλίας"

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα πρόσωπα που φαίνονται στην αλυσίδα αυτή για να είναι πέρα κάθε αμφιβολίας ότι το ρεπορτάζ μας δεν εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Πριν λίγες μέρες άνοιξε ένα ακόμη κατάστημα στην Λεωφόρο Συγγρού δίπλα στο γνωστό Δεληολάνη. Πριν από ένα χρόνο έγινε γνωστό ότι άλλαξαν οι ιδιοκτήτες αυτής της αλυσίδας με ανταλλαγή μετοχών σε νέα νομικά πρόσωπα. Τα διοικητικά ηνία πέρασαν τους Πάνο Δημητρόπουλο και Θάνο Κολοκυθά. Όλα αυτά αποτελούν τον επίσημο "χάρτη" της εταιρείας.

Ως νέος ιδιοκτήτης είναι μία κυπριακή εταιρεία ονόματι Thunesia Enterprises Limited. Οι 2 διοικητικοί ηγέτες μέχρι σήμερα δεν έχουν  κατονομάσει τους μετόχους της κυπριακής εταιρείας, ούτε φυσικά έχουν υποχρέωση δηλώνοντας πως «αυτό θα γίνει εν καιρώ» και πως «πρόκειται για ευυπόληπτους Κύπριους επενδυτές». Όπως είπαν σε συνέντευξη τους  η Thunesia έχει εξαγοράσει το 70% της εταιρείας “Π & Κ Υπηρεσίες Εστίασης Ε.Ε”., εταιρεία που είχε όλα τα δικαιώματα, σήματα κοκ του Bread Factory. Το άλλο 30% κατά δήλωση του κ. Κολοκυθά το κατέχει επενδυτής εκ Μυκόνου ονόματι Μάνος Αναστασίου.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, εμφανίζεται ως ομόρρυθμος εταίρος και διαχειριστής της συγκεκριμένης εταιρείας. Σύμφωνα δε με την αλλαγή του καταστατικού που έχει αναρτηθεί, ως προηγούμενοι ιδιοκτήτες της Π & Κ Υπηρεσίες Εστίασης ΕΕ εμφανίζονταν οι κ. Ηλίας Πετρόπουλος, που μας έστειλε διευκρίνηση και κ. Stella Migley, οι οποίοι και πούλησαν τις μετοχές στο νέο σχήμα των επενδυτών.  Επί της ουσίας πάντως ίσως να έχει ελάχιστο ενδιαφέρον ποιος είναι ο μεγαλομέτοχος της Κυπριακής εταιρείας Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η αλυσίδα αυτή δίνει εργασία σε εκατοντάδες οικογένειες και ο κύκλος εργασιών του σχήματος το 2020 ήταν συνολικά περίπου 20 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογίζεται το κατάστημα της Λάρισας που άνοιξε τις τελευταίες ημέρες της χρονιάς του 2020, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία.