Δικαιοσύνη - διαπλοκή 1 - 0! Τα "υπόγεια" δεν πέτυχαν τον σκοπό τους. Η ΚΕΚΡΟΨ ΑΕ έχασε την 34χρονη (!) δικαστική μάχη. Διεκδικούσε 300 στρέμματα φιλέτα στα Τουρκοβούνια από τον δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού. Ενίοτε υπάρχουν και δικαστές! Η δικαίωση του ρεπορτάζ του edolio5.


Του Άρη Σπίνου

Το edolio5 ήταν το μόνο ΜΜΕ που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση. Το έχουμε ξαναγράψει. Όταν δεν παίρνεις από κανέναν μεροκάματο κάνεις πραγματικό ρεπορτάζ. Η δικαίωση του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού στη διαμάχη του με την Κέκροψ ΑΕ για την έκταση 300 στρεμμάτων στη θέση Τουρκοβούνια επικύρωσε ο Άρειος Πάγος. Είναι προφανές ότι τα "υπόγεια συστήματα" δεν λειτούργησαν και οι δικαστές έπραξαν το καθήκον τους.

Σήμερα δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 747/2022 απόφαση του Αρείου Πάγου (Γ’ Πολιτικό Τμήμα), η οποία, δικάζοντας κατ’ ουσίαν την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, δέχθηκε αυτήν και έκρινε αμετάκλητα έπειτα από έναν δικαστικό μαραθώνιο διάρκειας 34 ετών ότι το ενάγων Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο της επίδικης εδαφικής εκτάσεως, εμβαδού 242,25 στρεμμάτων, που βρίσκεται στον Δήμο Ψυχικού – Φιλοθέης, θέση Τουρκοβούνια, εκτός σχεδίου πόλεως και επιπλέον διέταξε την απόδοση της ως άνω έκτασης στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η υπόθεση αφορά στην από 15.12.1988 διεκδικητική αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της εταιρείας ΚΕΚΡΩΨ ΑΕ για έκταση 300 στρεμμάτων (292 κατά νεότερη καταμέτρηση) ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σχετικό ρεπορτάζ 

Δεν τα βρίσκουν στην μοιρασιά! Δικαστική εμπλοκή στην υπόθεση των 300 στρεμάτων που διεκδικεί η " Κέκρωψ" από το δημόσιο στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Οι βαλίτσες που πηγαινοέρχονται, οι μεσολαβητές - νταβατζήδες και η 7μελής σύνδεση του Αρείου Πάγου που συνεδριάζει 23/1.