Το τηλέφωνο του δικηγόρου που "μπλοκάρεται" συνεχώς... αλλά ο "θησαυρός" είναι "άνθρακας"! Η Ε.Υ.Π. ζητάει με αιτήματα της στον αρμόδιο εισαγγελέα κάθε τρεις και λίγο νόμιμη επισύνδεση! Η "ομάδα εξουσίας" που ενδιαφέρεται!


Του Άρη Σπίνου

Κάποιος συντάσσει συνεχώς αιτήματα υπηρεσιών για να γίνει νόμιμη συνακρόαση τηλεφώνου ενός συγκεκριμένου δικηγόρου, ιδιαιτέρου γνωστού και από τις πολιτικές υποθέσεις που έχει αναλάβει.

Έχουν μάλιστα γίνει αρκετές παρακολουθήσεις του συγκεκριμένου δικηγόρου στο παρελθόν, οι οποίες δεν έχουν οδηγήσει σε συμπεράσματα για κάτι μεμπτό. Είναι δε τέτοια η συχνότητα που οι εισαγγελείς και το Συμβούλιο Εφετών πλέον απορρίπτουν τα αιτήματα.

Όταν λοιπόν απορριφθεί ένα αίτημα ο «επίμονος αιτών» το επανυποβάλλει σε άλλη σύνθεση μέχρι να τύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα της παρακολούθησης. Το θέμα έχει προκαλέσει σχόλια στην εισαγγελία και είναι πολύ πιθανό η εισαγγελική έρευνα να ακολουθήσει την αντίστροφη πορεία, δηλαδή του ελέγχου αυτών που υποβάλλουν συνεχώς το αίτημα.

Είναι προφανές ότι δεν ερευνούν εγκληματική πράξη του δικηγόρου αλλά θέλουν να γνωρίζουν με ποιους μιλάει και τι λέει. Η υπόθεση μάλιστα φαίνεται να είναι μέρος του κυκλώματος που φημολογείται ότι έχει αυτονομηθεί σε εξαιρετικά νευραλγική υπηρεσία και αναλαμβάνει εργολαβίες, που σύμφωνα με προγενέστερο δημοσίευμα γίνονται για να εξυπηρετηθεί συγκεκριμένη ομάδα εξουσίας.