Αναβλήθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου η δίκη για την δολοφονία του Γιάννη Μακρή. Ο μύθος για τον "βασικό" μάρτυρα που δολοφονήθηκε. Δεν είχε εξεταστεί καν στο πρωτόδικο δικαστήριο. Τα ισόβια του Βούλγαρου και τα 10 χρόνια κάθειρξη του μεγαλύτερου αδερφού του.


Του Άρη Σπίνου

Για τις 19 Σεπτεμβρίου 2022 αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.

Το αίτημα υποβλήθηκε από την υπεράσπιση των δύο κατηγορούμενων, καθώς ο δικηγόρος τους δικάζει σε άλλο δικαστήριο. Μάλιστα, το υπέβαλλαν οι ίδιοι, αφού προηγουμένως μεταφέρθηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Υπενθυμίζεται, ότι σε πρώτο βαθμό ο μικρότερος αδελφός 34 ετών έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία, καθώς το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε πως ήταν ο δράστης της εν ψυχρώ εκτέλεσης του επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2018. Ο μεγαλύτερος αδελφός 38 ετών έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Στη δικαστική αίθουσα ήταν παρούσα η σύζυγος του επιχειρηματία Βικτώρια Καρύδα, η οποία παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας έχοντας ως πληρεξούσιο δικηγόρο τον Γιάννη Μαρακάκη.


Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή, του επονομαζόμενου και «Αυστραλού», ντύθηκαν με πολύ μυστήριο  μια ημέρα προτού ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο Αθηνών. Η εκτέλεση, του ανθρώπου που γνώριζε λεπτομέρειες για το πώς στήθηκε το συμβόλαιο θανάτου του συζύγου της Βικτώριας Καρύδα, τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα, όπως ο ίδιος είχε ισχυριστεί, δημιούργησε  νέα δεδομένα. Κι αυτό γιατί, το «πληρωμένο πιστόλι» συνελήφθη και είναι παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών. Πρόκειται για έναν Μεξικάνο χορευτή που ήρθε το 2005 στην Ελλάδα, συμμετείχε μέχρι και σε reality show στη χώρα μας, συνελήφθη με 4 κιλά κοκαΐνης, αποφυλακίστηκε πριν από λίγες ημέρες και μετέβη οδικώς στη Βουλγαρία. Να σημειώσουμε ότι ο δολοφονημένος μάρτυρας δεν είχε καταθέσει ούτε στο πρωτόδικο δικαστήριο και δεν ήταν στην λίστα μαρτύρων ούτε στο εφετείο. Είχε δώσει κατάθεση προανακριτικά αλλά όσα είχε πει δεν ήταν πειστικά ώστε να κληθεί και στην ακροαματική διαδικασία.