Η "αγορασμένη" σιωπή των ΜΜΕ για να μην θιχτεί η αξιοπιστία της τράπεζας! Το ριφιφί των θυρίδων της Alpha Bank και τα κοσμήματα που δεν βρέθηκαν ποτέ! "Είμαι αθώος" φωνάζει ο προφυλακισμένος Βασίλης Γκουρούσης. Έκθεση αποκαλύπτει ότι με σφυρί άνοιξαν τις θυρίδες αλλά... κανένας δεν άκουσε τίποτα!


Του Άρη Σπίνου

Tην αθωότητα του διακηρύσσει από τις Φυλακές Τρικάλων, όπου κρατείται ο κατηγορούμενος στην υπόθεση του "χρυσού ριφιφί" στις θυρίδεςΤράπεζας του Ψυχικού Βασίλης Γκουρούσης.

Ο κατηγορούμενος, γιά την μυθιστορηματική κλοπή τεσσάρων θυρίδων, με πανάκριβα κοσμήματα που ανήκαν σε κυρίες των βορείων προαστίων, δηλώνει θύμα δικαστικής πλάνης και προσφεύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ζητώντας την αποφυλάκιση του.

Στην προσφυγή του, καταλογίζει λάθη και παραλείψεις των Αστυνομικών Αρχών, που έφτασαν στη σύλληψη του μέσω DNA, τον περασμένο Μάρτιο. Γεγονός είναι πάντως ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ούτε μία χρυσή καρφίτσα! Είναι προφανές ότι χωρίς άνθρωπο εκ των έσω της τράπεζας ακόμη και αν είναι ο Γκουρούσης ο εγκέφαλος των διαρρήξεων δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα. Αξίζει να σημειώσουμε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την  Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης αναφέρεται ότι «οι θύρες και στις τέσσερις θυρίδες έχουν υποστεί φθορές και έφεραν επίκτητα ίχνη σε διάφορα σημεία, κυρίως στην πλευρική τους μεταλλική επιφάνεια, προς την πλευρά του ανοίγματός τους, καθώς και στο μεταλλικό κάσωμα. Τα εν λόγω ίχνη προκλήθηκαν από τη χρήση μηχανικού εργαλείου το οποίο εκτιμάται ότι, ήταν κατσαβίδι ενισχυμένου (βαρέως) τύπου… για την πρόκληση τέτοιας μορφής ιχνών κρίνεται ότι, θα πρέπει να επέλθουν επανειλημμένες κρούσεις, με την ταυτόχρονη χρήση εργαλείου τύπου σφυριού (ή παρόμοιου τύπου εργαλείου)».

Είναι προφανώς ΑΔΥΝΑΤΟΝ οι αναφερόμενες στην ως άνω έκθεση ενέργειες του δράστη για την παραβίαση των θυρίδων, να έλαβαν χώρα ΕΝΤΟΣ του ωραρίου λειτουργίας της τράπεζας, και να μην έγιναν αντιληπτές από το προσωπικό αυτής.

Εξάλλου όπως προκύπτει ξεκάθαρα από το βιντεοληπτικό υλικό κατά την διάρκεια των ολιγόλεπτων επισκέψεών μου στην θυρίδα, ακριβώς έξω και δίπλα από τον χώρο του θησαυροφυλακίου στο υπόγειο της Τράπεζας πηγαινοέρχονταν υπάλληλοι της Τράπεζας που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην άκουγαν τα συνεχή χτυπήματα σε μεταλλική επιφάνεια που σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη απαιτούνταν για την παραβίαση των θυρίδων. Είναι προφανές ότι με την υπόθεση αυτή κάτι δεν πάει καλά! 

Σχετικό ρεπορτάζ 

Το ριφιφί στις θυρίδες της Alpha Bank στο ψυχικό και οι "συναίτεροι"! "Μίλησε" το κινητό τηλέφωνο του Γκουρούση! Η έρευνα στην Γερμανία, ο χρυσοχόος της πλατείας Συντάγματος και ο υπάλληλος της τράπεζας που είχε "πάρε - δώσε" με τον θεατρικό επιχειρηματία.