Δεν πήραν όλοι μεροκάματα! Το ΣτΕ ακύρωσε το σκάνδαλο του αιώνα! Ο Νταβατζής "Κελεμπίας", η περιουσία της εκκλησίας που δόθηκε αντί πινακίου φακής, το "χαστούκι" στη Grivalia και η επένδυση που θα γέμιζε μπετόν 100 στρέμματα στην παραλία Μυκόνου!


Του Άρη Σπίνου 

Όταν ο δικαστής παίρνει αποφάσεις με σκεπτικό το δημόσιο συμφέρον και όχι το πάχος της δεσμίδας τότε όλα σε αυτήν την χώρα λειτουργούν ορθά. Η πολυδιαφημισμένη επένδυση “Project blue” της Grivalia στη Μύκονο, (προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ) η κατασκευή και ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων και 340 κλινών (!!!) στο Καλό Λιβάδι, που διοικητικά υπάγεται στην Δημοτική κοινότητα της Άνω Μεράς, μπλοκαρίστηκε στα δικαστικά πλοκάμια του Συμβουλίου της Επικράτειας, το οποίο έστειλε στο «πυρ το εξώτερον» την εν λόγω επένδυση ως αντισυνταγματική, μολονότι είχε ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις το 2019 από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή!

Το ΣτΕ απεφάνθη, πως δεν επρόκειτο απλώς για ένα “Project blue” όπως χαρακτηριζόταν από τον Χρυσικό και την παρέα του, αλλά για ένα «Project Μπετόν», καθώς στην κυριολεξία μέσα από 340 κλίνες, σουίτες, βίλες και κοινόχρηστους χώρους, χτιζόταν στην κυριολεξία ολόκληρη η (μικρή για τόσο μεγάλο project) έκταση των λιγότερο από 100 στρεμμάτων, προκαλώντας σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα και ανεπανόρθωτες βλάβες στην υψηλού κάλλους περιοχή της Μυκόνου με την υπέροχη παραλία!

Καθώς, όπως λένε οι πληροφορίες, κάποιος νταραβεριτζής ονόματι «Κελεμπίας», που μπλέκεται σε ύποπτες πολιτικές διαδρομές (πρωτοπαλίκαρο του ΣΥΡΙΖΑ, συνομιλητής του Αλέξη και εσχάτως τσανακογλύφτης και φιλιππινέζα πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στο εξοχικό της Τήνου) και μπερδεύεται σε κρατικά συμβόλαια και δουλειές με μελετητές και συμβούλους, μαζί με τα συνεταιράκια του, κατάφερε να υφαρπάξει από τα τοπικά «μαύρα ράσα», ένα συμβόλαιο πολυετούς παραχώρησης της έκτασης!

Το οποίο υπενοικίασε – παραχώρησε αντί τεράστιου τιμήματος στην Grivalia, αποσπώντας αμοιβές σε γη και χρήμα!!

Πρόκειται για μια δυσώδη υπόθεση εις βάρος των συμφερόντων της Εκκλησίας, από την οποία κάποιοι βούτηξαν αντί πινακίου φακής ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, που οφείλουν να διερευνήσουν οι Αρχές της Διαφθοράς, προκειμένου να διαπιστωθεί ΠΟΙΟΙ και ΠΟΣΟΙ εμπλέκονται στην «Ιερή Διαπλοκή», αν υφίσταται ή όχι Εγκληματική Οργάνωση και αν συμμετείχαν σε αυτή εκκλησιαστικοί παράγοντες και ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα!

Και όπως μαθαίνω, ο Κελεμπίας και οι «συνεργοί» του έχουν αρχίσει για πρώτη φορά μέσα στην αλαζονεία τους ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο, να ανησυχούν σοβαρά!

Καθώς η σκόνη που σηκώθηκε από την απόφαση – σταθμό του ΣτΕ, που για μία ακόμη φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων τιμώντας την Ελληνική Δικαιοσύνη, προκαλεί και εγείρει πλήθος ζητημάτων!

Και πέραν των ερευνών που θα υπάρξουν από τις αρμόδιες Αρχές (στις οποίες έχει φτάσει φάκελος με ανώνυμες καταγγελίες) εγείρεται όπως ακούω στο παρασκήνιο ακόμη και ζήτημα προς τους μεσάζοντες που «είχαν εγγυηθεί» πέραν της αγοράς και την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της επένδυσης, να επιστρέψουν πίσω τις …προμήθειες σε γη και χρήμα, της ύποπτης και διαπλεκόμενης συναλλαγής…

Δύσκολοι καιροί για νταραβεριτζήδες «Κελεμπίες», διαπλεκόμενους «Πρίγκιπες του καρτέλ» στο real estate και διεφθαρμένα «Μαύρα Ράσα»!


Το προφίλ του Project Blue