Μια καταγγελία στον "αέρα" των υπαλλήλων της Alpha Bank για 25.000.000 ευρώ που παρακρατήθηκαν από τον ΕΦΚΑ παράνομα! Προσέφυγαν στην εθνική αρχή διαφάνειας (!) και όχι όπως έπρεπε με αναφορά κακουργηματικού χαρακτήρα στην εισαγγελία! Το "φρένο" της μήνυσης από την διοίκηση Ψάλτη!



Του Άρη Σπίνου

Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και όχι στην εισαγγελία (!) για την αναζήτηση ευθυνών προσέφυγε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ALPHA BANK κατά ΕΦΚΑ , με αφορμή το γεγονός, όπως καταγγέλλει, ότι «παρακρατήθηκαν αυθαίρετα πάνω από 25 εκατομμύρια σε εισφορές». Γιατί όμως ο σύλλογος των υπαλλήλων δεν προσέφυγε με μηνυτήρια αναφορά κακουργηματικού χαρακτήρα στη εισαγγελία όπως έπρεπε;
 
Τα χρήματα αυτά χρεώθηκαν αυθαίρετα επί πάνω από μια 3ετία από τον ΕΦΚΑ σε εισφορές, όπως καταγγέλλουν, τραπεζικοί υπάλληλοι, που με εξώδικο  ανέφεραν ότι από το 2017 καλούνται να καταβάλλουν υπερδιπλάσιες εισφορές εκ λάθους, και παρόλα αυτά ο αρμόδιος φορέας κωφεύει στις εκκλήσεις τους να τους επιστραφούν τα χρήματά τους.

Τότε όπως ανέφερε το εξώδικο, αλλά και ο πρόεδρος των εργαζομένων Τάσος Γκιάτης δόθηκε προθεσμία έως τέλος Σεπτεμβρίου στον ΕΦΚΑ να απαντήσει στους εργαζόμενους, πότε θα πάρουν τα χρήματά τους. Αυτό δεν έγινε και τώρα προσφεύγουν στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που μίλησε το edolio5 η προσφυγή στην συγκεκριμένη αρχή είναι σαν να περιμένεις να πληρώσεις τον λογαριασμό της ΔΕΗ σε υποκατάστημα του ΟΤΕ! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διοίκηση της Alpha Bank ζήτησε από τον σύλλογο να μην προσφύγει στην δικαιοσύνη.