Κρύος ιδρώτας για τον κύριο Βαγγέλη! Η εισαγγελία ανέσυρε από το αρχείο την δικογραφία με τις δηλώσεις Κοντονή που "φωτογράφιζε" τον επιχειρηματία που ευνοήθηκε από την αλλαγή του Π.Κ. επί ΣΥΡΙΖΑ... εν μέσω δίκης του!


Του Άρη Σπίνου

Τώρα αρχίζουν τα ωραία! Εξελίξεις δρομολογούνται στην υπόθεση των καταγγελιών του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, που είχε μιλήσει για σκοπιμότητες πίσω από τη μετατροπή του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος ψηφίστηκε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5  είχε ανασύρει από το αρχείο τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί με αφορμή δηλώσεις του  Κοντονή, ο οποίος μάλιστα είχε εξεταστεί ως μάρτυρας, καταθέτοντας για την υπόθεση αυτή σε πταισματοδίκη.

Αφορμή για την ανάσυρση αποτέλεσαν νεότερες δηλώσεις του  Κοντονή, στις αρχές Μαρτίου του 2021, για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Προκαταρκτική ολοκληρώθηκε και η δικογραφία αναμένεται να χρεωθεί σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, για να αποφασίσει εάν θα ασκήσει ποινική δίωξη ή εάν θα την αρχειοθετήσει.