Η πύρινη λαίλαπα "έκαψε" το Μαξίμου! Η οργή των πολιτών κατά του κράτους, του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και των κομμάτων εξουσίας. Θα βρουν εξιλαστήρια θύματα για να σώσουν τα κεφάλια τους.


Του Άρη Σπίνου 

Η αδυναμία να ελεγχθούν τα πύρινα μέτωπα ακόμα και σε περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος.

Για την κυβέρνηση τίποτα πλέον δεν είναι όπως πριν ξεσπάσει η πύρινη λαίλαπα.

Κατ΄ επέκταση φθορά υφίσταται και η κυβέρνηση η οποία μέχρι τώρα εξασφάλιζε κυριαρχία με την βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ.  

Πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί με την επίσκεψή του στην Ηλεία εκτέθηκε σε μια τοξική δημοσιότητα, που ήταν όμως η πραγματικότητα. 

Η ολιγωρία των αρμοδίων να ζητήσουν βοήθεια από ευρωπαϊκές χώρες σε πτητικά μέσα συνιστά εγκληματικό λάθος, όπως επίσης το γεγονός ότι αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις την τρίτη ημέρα που είχαν ξεσπάσει πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα.

Άλλωστε στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τα μηνύματα οργής που προέρχονται από την κοινωνία.

Γιατί η εικόνα μιας χώρας που καίγεται για μέρες αποσταθεροποιεί τις σχέσεις ανάμεσα στους πολίτες και το πολιτικό σύστημα της εξουσίας.  Θα βρουν εξιλαστήρια θύματα για να σώσουν τα κεφάλια τους.