Η "χρυσή μπίσνα" των διαβατηρίων... διχάζει την κυβέρνηση! Στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ., υπουργοί και παραδικαστικό κύκλωμα "παίζουν τα ρέστα τους" για τα 800.000.000! Ο Σαμαράς, οι Γιαπωνέζοι και το μονοπώλιο επί 17 χρόνια. Βλέπει ότι χάνει την δουλειά η Space Hellas παρά τις.. διαβεβαιώσεις!


Του Άρη Σπίνου

Αναφορικά με τον διαγωνισμό μαμούθ 515 εκατ. ευρώ + 300.000.000 τα "παρελκόμενα", έχουμε γράψει στο edolio5, ίσως η μοναδική εφημερίδα που κάνει σχετικό ρεπορτάζ, πολλές φορές. Έχουμε αναφερθεί και στην σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της προσφυγής στο ΣτΕ της κοινοπραξίας της γαλλικής Thales (η οποία έχει επιλεγεί από την αρμόδια επιτροπή στην τελική τριάδα υποψηφίων που θα καταθέσουν οικονομικές προτάσεις!!!) και της ιαπωνικής Toppan που εκπροσωπεί ο δόκτωρ Ηλίας Σαμαράς και η οποία συμμετέχει στη σχετική κοινοπραξία και ταυτοχρόνως είναι η εταιρία που εδώ και 17 χρόνια έχει αναλάβει την «εργολαβία» της έκδοσης των υψηλής ασφαλείας διαβατηρίων!!!

Σε απλά λόγια οι Γιαπωνέζοι υπό την καθοδήγηση του Σαμαρά » έχουν πάρει και διαχειρίζονται μονοπωλιακά από το 2004 έως και σήμερα μια μπίζνα τεράστια που αφήνει υπερκέρδη και την οποία αδιαμφισβήτητα δεν θέλουν να χάσουν!

Κατ’ αρχήν βάσει νέων στοιχείων που υπέπεσαν στην αντίληψη μου, η Toppan από τα 50 ευρώ που κοστίζει το διαβατήριο, χρεώνει το δημόσιο με 27 ευρώ! Οπότε έχουμε και λέμε, 30 εκατομμύρια διαβατήρια που έχουν εκδοθεί μαζί με τις επανεκδόσεις τους επί 27 ευρώ το ένα = 810 εκατ. ευρώ!

Δεύτερον, ο υπολογισμός που έκανα βασίζεται στην 17ετία, ωστόσο η σύμβαση με την Toppan έχει ανανεωθεί για 2 ακόμη χρόνια όπου και θα εκδοθούν περίπου 3 εκατομμύρια διαβατήρια!

Οπότε: 3 εκατομμύρια επί 27 ευρώ = 81 εκατομμύρια ευρώ!

Πάμε και στο σύνολο τώρα: 810 εκατομμύρια από τα πρώτα 17 χρόνια συν 81 εκατ. από τα δύο που απομένουν = 891 εκατ. ευρώ, δηλαδή στρογγυλεμένα 900 εκατ. ευρώ!!! Ο πόλεμος που γίνετε στο Μαξίμου είναι Άνευ προηγουμένου. Στρατηγοί, υπουργοί αλλά και δικαστές παίζουν τα ρέστα τους είτε να πάει η δουλειά στον εκλεκτό της είτε να ακυρωθεί. Τα νομικά επιτελεία των εταιρειών ετοιμάζουν εάν δεν τους βολεύει η απόφαση του ΣτΕ που αναμένεται σε λίγες εβδομάδες νέες προσφυγές και μηνήσεις. Πάντως τα πράγματα δείχνουν ότι παρά το γεγονός ότι η πιάτσα βοά ότι η δουλειά με εντολή της κυβέρνησης την έχει ήδη πάρει η Space Hellas του Μανωλόπουλου μάλλον ακόμα όλα είναι στον αέρα!    Ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα σε επόμενο ρεπορτάζ!