Η φυλακή ήταν μονόδρομος! Αφού δεν μπόρεσαν να πάρουν οι 5 εφοπλιστές μπίρ - παρά τα φιλέτα της εκκλησίας... ο διαγωνισμός ακυρώθηκε. Ο ρόλος του δημάρχου Κωσταντέλου και του Νικόδημου Φαρμάκη.


Του Άρη Σπίνου

Το edolio5 ίσως αποτελεί την μοναδική εφημερίδα που ασχολήθηκε τόσο πολύ με τον διαγωνισμό φιάσκο που έκανε η εκκλησία για τη εκποίηση της περιουσίας της πέριξ της Βουλιαγμένης. Ένας διαγωνισμός που στο τέλος ακυρώθηκε για να μην πάνε οι εμπνευστές του φυλακή!

Και είναι προφανές πως η απόλυτη ευθύνη για τον σχεδιασμό της διαγωνιστικής διαδικασίας με ατακτοποίητα ακίνητα, χωρίς δηλαδή να έχει υπάρξει χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, χωρίς εγκεκριμένες χρήσεις γης, συντελεστές δόμησης και άδειες από το δασαρχείο, βαρύνει εξολοκλήρου τον επικεφαλής της διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας, Νικόδημο Φαρμάκη.

Και όχι επειδή ο διαγωνισμός μπάζει από παντού και οι δήθεν ιλιγγιώδεις προσφορές που υπεβλήθησαν ήταν μαϊμού και προέρχονταν από αφερέγγυα πρόσωπα!

Ο δήμαρχος Βουλιαγμένης, εκεί που ήταν υπέρμαχος του διαγωνισμού, μόλις είδε ότι οδηγείται σε ναυάγιο ο διαγωνισμός και οι φίλοι του εφοπλιστές έμεναν έξω από το παιχνίδι, έσπευσε να προβάλει αντιρρήσεις σχετικά με ατακτοποίητα ακίνητα της Εκκλησίας και να υποστηρίξει ότι πρέπει να δεσμευτούν ως χώροι πρασίνου!!!

Σχετικά ρεπορτάζ 

Ο διαγωνισμός παρωδία της εκκλησίας... που δουλεύει για τον μεγαλοεφοπλιστή! 300 φουκαράδες και μπατίρηδες πήραν τον φάκελο με τα φιλέτα της εκκλησίας πληρώνοντας από 2.500 ευρώ έκαστος μπας και κάνουν την τύχη τους. Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;

Ο νταραβερτζής π. υπουργός που dealάρει την περιουσία της εκκλησίας με "διαγωνισμούς"... που γελάνε και οι πέτρες. 1000 στρέμματα στον παραλιακό μέτωπο θα δοθούν για μερικά ευρώ.