Μηταράκης σε ρόλο... Ερντογάν! Με εγκύκλιο του, παράνομη και αντίθετη σε κάθε έννοια δικαίου, το νομικό συμβούλιο του κράτους απαγορεύει σε υπαλλήλους του υπουργείου μετανάστευσής να πηγαίνουν μάρτυρες με αντίδικο το δημόσιο ακόμη και αν ξέρουν... ότι το δημόσιο έχει άδικο! Τι κρύβεται από πίσω; (Διαβάστε την εγκύκλιο)


edolio5 team 

Αποτελεί μοναδικό φαινόμενο ένα δημόσιο έγγραφο να καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου!

Προσβάλλει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και συλλογικά την ελληνική κοινωνία η εγκύκλιος  με ημερομηνία 1η Ιουνίου 2021, η οποία καλεί όλους όσοι εργάζονται στους δημόσιους φορείς να αποφεύγουν την όποια εμπλοκή τους σε δικαστικές διαδικασίες όπου διάδικος είναι το Δημόσιο και να μην καταθέτουν ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του Δημοσίου σε περίπτωση που αυτό τους ζητηθεί.

Δηλαδή, με απλά λόγια, αν ένας υπάλληλος του Δημοσίου γνωρίζει από πρώτο χέρι πως, σε μία δίκη στην οποία διάδικος είναι το ίδιο το Δημόσιο, ο πολίτης ή η συλλογικότητα ή το νομικό πρόσωπο κατηγορείται για ψευδείς λόγους, του απαγορεύεται να καταθέσει υπέρ του Έλληνα πολίτη, της συλλογικότητας ή του νομικού προσώπου για να το απαλλάξει από τις κατηγορίες.

Πρόκειται για μία από τις πιο προκλητικές εγκυκλίους που έχουν κυκλοφορήσει και η οποία καταδεικνύει και το πνεύμα που κυριαρχεί στο ελληνικό Δημόσιο, το οποίο λειτουργεί αυτόνομα, εκτός κοινωνίας, για την αποκλειστική προστασία των συμφερόντων του σε βάρος της Πολιτείας και του πολίτη, τους οποίους υποτίθεται ότι στηρίζει και εξυπηρετεί.

Είναι πρωτοφανές, είναι πρωτόγνωρο, είναι προκλητικό, αλλά ευτυχώς αποκαλύπτεται με αυτόν τον τρόπο όλο το μεγαλείο της λειτουργίας του ελληνικού κράτους ως εχθρού του ίδιου του Έλληνα πολίτη.

Είναι απορίας άξιον ποιες είναι οι διατάξεις του Ποινικού και Πειθαρχικού Κώδικα στις οποίες μπορεί να στηρίζεται μία τέτοια ευθέως παράνομη εγκύκλιος που συστήνει στα στελέχη του δημοσίου να παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα. Και αυτό γιατί , το καθήκον στην αλήθεια, είναι υποχρέωση κάθε έλληνα πολίτη. 

Σύμφωνα πάντως με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, οι μάρτυρες αποτελούν έναν εκ των βασικών αποδεικτικών «πυλώνων» της ποινικής δίκης, ενώ το άρθρο 210 ορίζει συγκεκριμένες κατηγορίες προσώπων που δεν μπορούν να κληθούν ως μάρτυρες. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται βέβαια οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά... οι πράκτορες της ΕΥΠ

Όπως μάλιστα αναφέρεται στο άρθρο 212, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεσμεύονται στην κατάθεσή τους από το απόρρητο και η διαδικασία ακυρώνεται αν καταθέσουν στρατιωτικά η διπλωματικά μυστικά τα οποία μπορεί να συνδέονται με την ασφάλεια του κράτους.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, διαβάστε την εγκύκλιο